Over ons

Urban arts

Urban arts is steeds sterker artistiek verankerd in de hedendaagse samenleving. Van oorsprong uit het illegale graffiti circuit, is Urban Arts uitgegroeid tot een legale kunstvorm. Gemeenten en bedrijven zien het voordeel van ‘georganiseerde’ graffiti. Urban-arts en graffiti worden gebruikt om de leefbaarheid in de stad te verhogen doordat grote muurschilderingen in opdracht een plek krijgen. Denk aan de ontwikkeling van speciale graffiti Hall of Fame’s zoals de Berenkuil in Eindhoven. Op deze plekken is het toegestaan om vrij graffiti-werken te plaatsen. Wekelijks komen artiesten naar deze plaatsen om nieuw werk te zetten. Zo zijn deze locaties als een steeds vernieuwd canvas te bewonderen.

Dynamo heeft deze trend in zicht en weet de Berenkuil sinds 2010 extra cachet te geven als hotspot voor graffiti-artiesten dankzij het tweedaagse festival Step in The Arena. Wat begon als een klein festival waarbij talent en gerenommeerde artiesten elkaar konden ontmoeten, groeide uit tot een van de grootste graffitifestivals van Europa. Met als locatie een van de meeste bijzondere graffiti Hall of Fame’s van de wereld.

Dynamo

organisatie, productie en marketing
Een sterk imago van positiviteit met een scherpe rand, dat is Dynamo. Jongeren gaan een avontuur aan die ze waardevolle ervaring geeft voor de toekomst. De waarden waar we voor staan zijn creatief, betrokken, authentiek, passie en vooruitstrevendheid. Dagelijks geeft jong talent, dat zich heeft ontwikkeld bij Dynamo, zelf les aan jongeren van 8-27 jaar in dans, muziek, sport, kunst en cultuur. Dynamo biedt ook een podium voor concerten, events en festivals. Bezoekers, deelnemers, vrijwilligers, stagiaires, freelancers en medewerkers zetten hun talent in om zichzelf te laten zien. Samen laten zij de stad leven!
Talentontwikkeling is ons codewoord.

Vincent Huijbers GRaffiti Agency

Curatorschap
Om een zo gevarieerd mogelijke line-up neer te zetten wordt er sinds de editie van 2011 samengewerkt met Vincent Huibers Graffiti Agency. Vincent is sinds 1989 actief in de graffiti scene, met als om de lat telkens een stukje hoger te leggen.
Hij is onderdeel van de graffiti-scene en heeft veel aanzien. Hij heeft een internationaal netwerk en een groot bereik.
Vincent Graffiti Agency organiseert van A tot Z grote en middelgrote graffiti projecten voor overheden, het bedrijfsleven, projectontwikkelaars en event bureaus. Zijn kennis combineert hij met een zeer uitgebreid netwerk van bekende, getalenteerde en upcoming graffiti artiesten waarmee hij nauw samenwerkt.

Lumens

Dynamo is onderdeel van Lumens. Stichting Lumens is een welzijnsorganisatie die met inwoners en professionals bijdraagt aan een sociaal veerkrachtige samenleving. Dit doet zij door te werken aan community- en zelfredzaamheid. Dynamo is onderdeel van Lumens en richt zich op de jongerencultuur. Cultuur is het middel wat binnen Dynamo ingezet wordt waarbij talentontwikkeling het uitgangspunt is.

onze partners

Step In The Arena is trots op zijn partners:

De VerfkampioenMontana Cans, Hotel The Match, Aarts Sanitair ServicePower4youMr. SeriousVGN SupportCity Legends