Dutch BBOY Championschips

zo 27-dec-2015
Geweest
zo 27-dec-2015

Dutch BBOY Championschips

Nederlands Kampioenschap Breakdance

Op zondag 27 December strijden honderden B-Boys en B-Girls om de meest prestigieuze Breakdance titel van Nederland. De Dutch BBoy Championships (DBC) is sinds 2000 het decor voor het Nederlands Kampioenschap Breakdance.

zo 27-dec-2015

Stroming Ulab
Locatie (intern) Dynamo

Programma

Nk Breakdance

Wie herinnert zich nog de eerste jaren in Rotterdam waar in een bomvol Nighttown crews als Got Skillz, Illusionary Rockaz, Funky Styles en Come Correct om de prijzen streden. Na een grootste XL editie in de Westergas Fabriek in Amsterdam in 2005 verhuisde het evenement naar Eindhoven. Vanaf 2006 schoot niet alleen het niveau maar ook de spanning van de competitie enorm omhoog. De emoties liepen in sommige edities hoog op als tot de tanden gewapende crews als Hustle Kidz, EXG, The Ruggeds, Styles Confidential en ADHD met elkaar de strijd aangingen. Tot ver buiten Nederland werden de finales tussen Hustle Kidz en The Ruggeds maar ook de Solo Kids competities veelvuldig op Youtube bekeken en besproken.

Anno 2015 staat Nederland hoog op de lijst van beste Breakdance landen ter wereld en telt ons land naast vele top dansers, crews, DJ’s en MC’s ook internationale top events als King of the Kids, World BBoy Classic en The Notorious IBE.

De huidige Hollandse BBoy scene is een gezonde mix van jong en oud, B-Boys en B-Girls, bevlogen leraren en vele betrokken ouders. De DBC is traditioneel HET evenement en HET moment waar iedereen die Breakdance in Nederland een warm hart toedraagt samenkomt. Mis het daarom niet, 27 December in Dynamo Eindhoven.

Dutch BBoy Championships / NK Breakdance 2015
27 December 2015
Dynamo, Catharinaplein 21, Eindhoven

Categorieën
– Solo Kids Battle (t/m 14 jaar)
– Crew Battle (geen max. aan leden)
– 2 on 2 Veteranen Battle (28 jaar en ouder)

Download eventposter

Georganiseerd door