Over Ons

Dynamo is al meer dan 40 jaar het epicentrum van Eindhoven. Een plek waar muziek, sport, kunst, gaming en dans samenkomt. Een broedplek voor jong talent dat voorkomt uit een enorme variatie aan subculturen, zoals urban, metal, gaming, rock en dance.

Talentontwikkeling is het codewoord

Al op jonge leeftijd kennismaken met Dynamo is mogelijk door mee te doen aan workshops en lessen op school of na school. Dagelijks geeft jong talent, dat zich heeft ontwikkeld bij Dynamo, zelf les aan jongeren van 8-27 jaar in dans, muziek, sport, kunst en cultuur.

Dynamo biedt ook een podium voor concerten, events en festivals. Als vrijwilliger in een vrijwilligersgroep kunnen jongeren hun talent verder ontwikkelen in eventorganisatie, PR & communicatie, music management, podiumperformance, dans, gaming, muziek, horeca, street art, leidinggeven, licht & geluid en multimedia. Vrijwilligers, stagiaires en medewerkers van Dynamo coachen deze groepen.

Historie

Sinds begin jaren 80 biedt Dynamo jongeren een plek in het centrum van Eindhoven om zich te ontwikkelen in hun eigen subcultuur. Daar ontstond in die tijd al een professionele vorm van integraal jongerenwerk uit met sport, hulpverlening, scholing en toeleiding naar werk.

Alle jeugd- en subculturen kwamen samen: Rockers, Gabbers, Marokkanen, Surinamers etc.

Dynamo heeft zich sterk geprofileerd met het grootste metalfestival ‘Dynamo Open Air’. Een vijfjarig bestaansfeestje op de parkeerplaats groeide uit tot een legendarisch festival, dat Dynamo wereldwijd op de kaart zette.

Dynamo is een sterk merk dat zich altijd hard heeft gemaakt voor subculturen. Dynamo werkt vanaf haar ontstaan vanuit kansen en het samen met jongeren werken aan (economische) zelfstandigheid en onafhankelijkheid.

De doelgroep

Kinderen, jongeren en jong denkenden behoren tot onze doelgroep. De leeftijd waarvoor we programmeren is 8 tot 27 jaar.

Bij Dynamo kan iedereen zichzelf zijn en zichzelf leren kennen. De mengelmoes aan subculturen veroorzaakt een vibe die voelbaar is zodra je Dynamo binnenkomt: er wordt vaak al gesproken van een echte ‘Dynamo familie’.

Aan 13 in een dozijn wordt weinig ruimte geboden. Wel voor individuen die subculturen levend en zichtbaar maken in de stad.

Kinderen kunnen in Dynamo deelnemen aan lessen, cursussen en workshops en jongeren kunnen meedoen of zichzelf als artiest, docent of ondernemer ontwikkelen.

Imago

Een sterk imago van positiviteit met een scherpe rand, dat kenmerkt Dynamo. Jongeren gaan bij ons een avontuur aan die ze waardevolle ervaring geeft voor de toekomst. De waarden waar we voor staan zijn creatief, betrokken, authentiek, passie en vooruitstrevendheid. Bezoekers, deelnemers, vrijwilligers, stagiaires, freelancers en medewerkers zetten hun talent in om zichzelf te laten zien. Samen laten zij de stad leven!