Dynamo Metal Fest 2015

za 18-jul-2015
Geweest
za 18-jul-2015

Dynamo Metal Fest 2015

w/ Arch Enemy + Death Angel + Alestorm + Nuclear Assault + Biohazard + Orange Goblin + Bodyfarm + Facelifter

Dynamo organiseert op 18 juli 2015 het nieuwe festival ‘Dynamo MetalFest’ op deze roemruchte locatie.

za 18-jul-2015

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Dynamo

PRogramma

Programma

Als de schaatsen hun rust vinden in het vet, maakt de ijsbaan van Eindhoven zich klaar voor een paar duizend headbangers in zwarte t-shirts. Dynamo organiseert namelijk op 18 juli 2015 het nieuwe festival ‘Dynamo MetalFest’ op deze roemruchte locatie. Tijdens de eerste editie treden er 8 metalbands op. Dynamo MetalFest wordt een intiem en puur metalfestival zonder opsmuk: 1 dag, 1 podium, 8 bands en 15 entree in de voorverkoop. Met andere woorden, een festival waar de liefhebber van keiharde gitaarmuziek zich meer dan thuis voelt.

Death Angel, Alestorm, Bodyfarm, Biohazard, Facelifter, Orange Goblin en Nuclear Assault en headliner Arch Enemy zijn de eerste 5 bands die de organisatie bekend heeft gemaakt voor de eerste editie van Dynamo MetalFest (DMF). DMF willen een programma neerzetten waarin ruimte is voor gevestigde namen maar waar ook talentvolle nieuwe namen niet ontbreken. Zo is de openingsplek voorbehouden aan een talentvolle regionale band. DMF wil zowel jonge als oude metalfans op Dynamo MetalFest zien.

Support

Alestorm

De ‘piratenmetal’ van het Schotse Alestorm is erg populair bij de jongere generatie metalfans, dat bleek al eerder tijdens een uitverkochte show in Dynamo. Het Amerikaanse Death Angel behoort tot de thrashmetalpioniers uit de jaren tachtig en heeft al vele malen in Nederland en in het bijzonder in Eindhoven opgetreden. Een oude bekende dus. Net zoals Nuclear Assault. De thrash-crossoverband uit New York trekt volgende zomer langs de Europese festivals in het kader van hun 30-jarig bestaan. Uit Brooklyn NY komen de mannen van Biohazard, een verdere introductie van deze Hardcore Crossover giganten is niet nodig, we weten nu al dat het veld gaat ontploffen! Het Engelse Orange Goblin is geen onbekende meer op festivals. Onder meer Graspop, Hellfest en ook het Nederlandse Roadburn verwelkomden de hardrockers al eerder. Afgelopen jaar verscheen de nieuwe plaat “Back From The Abyss”, gevuld met vuisten-in-de-lucht metal. Geen Dynamo Metalfest, zonder een duchtig pot Deathmetal. Bodyfarm zal zorgen voor de juiste hoeveelheid circlepits! De opener van het eerste Dynamo Metalfest zal Facelifter zijn. Facelifter is een band afkomstig van de o.a. door Dynamo opgezette Metal Factory. Death metal door jonge gasten die precies weten hoe het genre anno 2015 hoort te klinken; bruut, technisch zonder teveel gepiel, hakken en beuken met melodie en dikke grooves. In your face!

Arch Enemy

Arch Enemy zal het festival afsluiten. Toen Michael Amott in 1995 uit Carcass stapte besloot hij de meest melodieuze deathmetal band ooit te starten, en dat is Arch Enemy behoorlijk gelukt. 19 Jaar en 10 platen verder is de Zweedse band een van de toppers in het genre met goede recensies, en volle zalen. Het laatst wapenfeit ‘War Eternal’ is opnieuw een schot in de roos gebleken net als de nieuwe zangeres Alissa White-Gluze. Ook de recente toetreding van gitarist Jeff Loomis is een aanwinst voor de band. Aan hun indrukwekkende erelijst kan de headline-plek op de eerste editie van Dynamo Metal Fest worden toegevoegd!

Info

Info

Geheel in lijn met de doelstellingen van Dynamo staat het begrip ‘talent’ centraal bij het festival. Dit heeft betrekking op de programmering, waar aandacht is voor aanstormend regionaal en (inter)nationaal) talent. Maar het festival biedt ook mogelijkheden voor vrijwilligers van Dynamo en studenten van de Metal Factory om zich te ontwikkelen op het gebied van evenementorganisatie, bandbegeleiding, techniek, PR en horeca.

De voorverkoop voor Dynamo Metalfest is reeds gestart. Tickets kosten 15,- euro per stuk en kunnen online, maar ook bij alle Primera-vestigingen en aan de kassa van Dynamo gekocht worden.

MEER INFO: http://www.dynamometalfest.nl

Download eventposter

Georganiseerd door