Dynamo Nachtmis MMXXV

za 21-dec-2024
Tickets
za 21-dec-2024

Dynamo Nachtmis MMXXV

w/ Cirith Gorgor + Infinity
Duistere zielen vereenigt U op 21 december voor een avond black metal met Cirith Gorgor en Infinity!

za 21-dec-2024

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Basement
Doors19:30 Show20:00 Curfew23:00
€17,50 €20,-

Duistere zielen vereenigt U! Terug van weggeweest maakt Dynamo de donkere dagen voor kerst nog donkerder met onze Dynamo Nachtmis MMXXV waar een keur aan Nederlandse black metalbands op 21 december hun duisternis zullen uitstrooien over onze Basement.

Headliners

Cirith Gorgor

Cirith Gorgor ontstond inmiddels ruim 30 jaar geleden en maakte direct naam in de underground. De “Mystic Legends” demotape uit 1997 werd internationaal zeer goed ontvangen en leverde de band een platendeal op met het befaamde Osmose Productions waar op dat moment internationale grootheden als Marduk, Immortal en Enslaved onder contract stonden. Cirith Gorgor werd hiermee een graag geziene gast op de internationale podia en op festivals als de Eindhoven Metal Meeting, In Flammen en Party San Open Air. Met de jaren wisselde de bezetting meer dan eens en transformeerde de razende black metal van de eerste albums naar een meer melodieuze variant zoals te horen is op het meest recente album “Sovereign” uitgebracht door Hammerheart Records wat net als Cirith Gorgor haar wortels in Limburg heeft. En dat het oude werk nog steeds staat als een huis bewees de band op de verzamelaar MMXXII waarop de oude songs opnieuw werden opgenomen en nog niks aan kracht hebben ingeboet. Momenteel werkt de band onder aanvoering van hun nieuwe zanger Pestus aan een nieuw album waarvan de vorig jaar verschenen single “Into The Abyss” een eerste voorproefje was. Cirith Gorgor optredens zijn de laatste jaren zeer schaars dus dit wordt een uniek optreden. Mis het dus niet!

Infinity

Co-healiner vanavond is Infinity die na 15 jaar weer terugkeren naar onze Dynamo Basement om aan te treden in onze Nachtmis. De band zag midden jaren ’90 onder de rook van Rotterdam het duistere licht geinspireerd door Scandinavische legendes als Dark Funeral, Marduk, Mayhem en Dissection. De “Corvus Corax” demo werd uitgebracht in 1998 en sindsdien bracht Infinty nog 7 studio- en 1 compilatiealbum uit vol melodieuze black metal welke bij liefhebbers van de eerdergenoemde bands goed in de smaak viel. Het leverde de band vele optredens in binnen-en buitenland op tot aan de buitengrenzen van Oost-Europa. Oprichters B.Xul (drums/zang) en Draconis (gitaar/zang/productie) maken nog steeds deel uit van de band die vorig jaar nog het album “The Untamed Hunger” uitbracht via het Immortal Frost label. De honger naar meer is duidelijk nog niet gestild dus zorg dat je erbij bent om dit zelf te ondergaan op 21 december!

Info

Tickets voor de show zijn direct verkrijgbaar voor € 17,50,- in de voorverkoop inclusief servicekosten. Indien er nog tickets verkrijgbaar zijn aan de deur kosten deze € 20,-

Download eventposter

Georganiseerd door