HEF

vr 29-apr-2022
Geweest
vr 29-apr-2022

HEF

support: Crooks

Next Stage is een nieuwe hiphop lijn binnen Dynamo. Nederlandse toonaangevende hiphop artiesten staan op het podium en worden gesupport door talent uit de regio.

vr 29-apr-2022

Stroming Ulab
Locatie (intern) Mainstage

Headliner

HEF

Talloze tours en optredens in Nederland en België maakten Hef een van de meest consistente en sterke rap-live acts van het land, wat leidde tot shows op verscheiden grote festivals als Lowlands, Woo Hah en nu ook Dynamo.

Hef wordt in 2008 met zijn videoclip ‘Puur’ in één klap het gezicht van de wijk Hoogvliet in Rotterdam. Met zijn unieke, laid back stijl en rauwe overkomen vergaart hij de aandacht van de straat én van verschillende gewaardeerde critici. Samen met zijn broers Crooks en Ado’Nis brengt hij na diverse videoclips en een inmiddels legendarische 101Barz-sessie de mixtape ‘Boyz In De Hood vol. 1’ uit.

In 2009 verschijnt Hefs debuutalbum ‘Hefvermogen’ via het platform Streetknowledge/Black Ice Entertainment.

In 2015 brengt Hef vanuit het niets de EP ‘6,5,’ naar buiten als free-download, in aanloop naar zijn derde solo-album ‘13’, met daarop de single/video ‘Niet Normaal’ met Sevn Alias. Ook met de op de game GTA geïnspireerde videoclip ‘Kofferbak’ zet Hef de toon van de plaat. Het album wordt goed gewaardeerd en breed uitgemeten in De Volkskrant, NRC en op De Correspondent.
Het album ‘Ruman’ uit 2016 bevat samenwerkingen met o.a. Lil Kleine (wat resulteert in de gouden single ‘Bijna’), Jack Shirak, Sevn Alias en Josylvio, waarvan de laatste 2 ook op ‘Geit’ staan, het album uit 2017 waarmee Hef binnenkomt op #3 Hef en waarmee hij zijn ‘GOAT’ (greatest of all time) status centraal stelt en verankert.

In 2019 bekroont Hef 10 legendarische jaren in de rapgame wanneer zijn album ‘Koud’ op nummer 1 binnenkomt in de charts. Ook single ‘De Wereld Is Van Jou’ met Kevin behaalt de gouden status. Ook buiten muziek ontwikkelt Hef zich door de jaren heen als entrepeneur en ondernemer; dit leidde onder meer tot film- en televisierollen (o.a. ‘Patser), een eigen (organische) vloei met Mascotte en zijn aanstelling als A&R bij Noah’s Ark en Top Notch.

Support

Crooks

Toen Crooks in 2008 naar 101Barz ging, werd zijn studiesessie bijna twee miljoen keer bekeken! Dat jaar nam hij samen met zijn broef Hef en halfbroer Adje de mixtape “Boyz in de hood vol. 1” op. Ondertussen heeft hij twee studioalbums op zijn naam staan: “Absentie” uit 2011 en “Freddy & Bundy” uit 2013, waarvan de laatste in samenwerking met Hef.

Download eventposter

Georganiseerd door