Hit The City vrijdag

vr 20-okt-2023
Geweest
vr 20-okt-2023

Hit The City vrijdag

w/ Kleine Crack & Slagter + Deijuvhs + Lionstorm and more

Op 19, 20 en 21 oktober keert Hit the City weer terug naar Eindhoven! Ook Dynamo mag weer verschillende artiesten hosten, waaronder dit jaar Kleine Crack & Slagter, Deijuvhs, Denzel Himself en Lionstorm van de partij in onze Basement!

vr 20-okt-2023

Stroming Dynamo
Locatie (intern) Dynamo

Net als voorgaande jaren wordt de levendigheid van Dutch Design Week doorgetrokken naar de avond met een geheel gratis muziekfestival georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire.

Programma

Kleine Crack & Slagter

Vlaamse duo Kleine Crack & Slagter brengen de duistere kant van Anna (Antwerpen) naar Hit the City met hun bezeten rap en helse energie. Beide zijn onderdeel van hiphop collectief VHS en worden vertegenwoordigd door Burning Fik (Faberyayo & Abel). Loyaal aan 90s Memphis Horrorcore, de twee tackelen themas als drugs en moord, begeleid door minimale synths, beats en de stijl van de duivel. Ondanks dat beide geen satanisten zijn of zo zeggen ze.

Deijuvhs

Deijuvhs schudt genres door elkaar als een graffiti-spuitbus: UK Garage, trap, metal, drum & bass, jungle, punk en alles daartussenin. De rijzende underground-ster uit Londen kan zelfs het grootste festivalpodium omtoveren tot een vunzig huisfeestje. Zijn debuutplaat “Forever Hoodpunk” was het startsein van een ongelooflijk gedurfd, onvoorspelbaar oeuvre, dat letterlijk uit de voegen barst met donkere drill-bangers, basement club hits, expressieve emo-R&B en het betere moshpit-opwekkende gitaargeweld. 

Denzel Himself

Denzel Himself, aka The Goth Cowboy, is afkomstig uit Londen en een interdisciplinair artiest die artistieke integriteit en DIY-ethos hoog heeft staan. De rapper, producer, ex-filmschool student en visueel artiest creëert zijn eigen stijl met elementen uit gothic, hiphop, grime en hardcore. Voor fans van Tyler, The Creature, Odd Future of JPEGMAFFIA.

LIONSTORM

LIONSTORM is een sexy, agressief, queer rapduo, bestaande uit Vuige Muis en Skerrie Sterrie wat ontstaan is vanuit het gemis aan queer rolmodellen binnen de Nederlandstalige hiphop scene. Hun stijl is uniek en komt terug in de teksten, optredens, videoclips en merchandise. De norm zal altijd in twijfel worden getrokken door het duo, dit resulteert in bans van Youtube en Instagr. Dit maakt hun vuur natuurlijk alleen maar heviger!

HIT THE CITY

Dutch Design Week (DDW) verwelkomt ieder jaar duizenden designers en bezoekers van over de hele wereld. Net als voorgaande jaren trekken we levendigheid van DDW door naar de avond met een geheel gratis muziekfestival georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire.

Ontdek drie dagen lang de nieuwste en meest veelbelovende acts, grensverleggende muziek en een diversiteit aan genres op meer dan tien bruisende locaties in Eindhoven.
facebook.com/hitthecity

Download eventposter

Georganiseerd door