Hit The City Zaterdag

za 21-okt-2023
Geweest
za 21-okt-2023

Hit The City Zaterdag

w/ Lander & Adriaan + Nusantara Beat and more

Op 19, 20 en 21 oktober keert Hit the City weer terug naar Eindhoven! Op 21 oktober zijn daarbij Nusantara Beat, Lander & Adriaan, DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson en Sababa 5 van de partij in onze Mainstage!

za 21-okt-2023

Stroming Dynamo
Locatie (intern) Mainstage

Net als voorgaande jaren wordt de levendigheid van Dutch Design Week doorgetrokken naar de avond met een geheel gratis muziekfestival georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire.

Programma

Lander & Adriaan

Hun gedeelde liefde voor digitale synths en 90s underground dance muziek genres bracht Lander & Adriaan samen om zich onder te dompelen in symbiotische jams. Het resultaat? Een licht verstoorde mash up van genres als Chicago juke, Detroit techno, UK-Funky, klassieke rave met jazz improvisatie dat je naar een wereld van unguilty pleasure, pure gekheid en spanning brengt. ‘Post Nudism Rave’ is hoe het genoemd wordt. Rauwe zweet druipende dance muziek, gedipt in energy en euforie.

Voor fans van: STUFF., Against All Logic, Four Tet

Nusantara beat

De zeskoppige band Nusantara Beat is opgericht in Amsterdam door een groep muzikanten die zich verbonden voelen met hun Indonesische roots en cultuur. De bandleden hebben ervaring in verschillende andere bands, zoals Jungle By Night, Pom, EUT, The Mysterons, Maple en Surf Aid Kit. Nusantara Beat creëert tropische en mystieke klanken, geïnspireerd door traditionele Indonesische songs uit de 20e eeuw.

Met hun muziek eren ze niet alleen hun eigen culturele erfgoed, maar laten ze zien hoe rijk en divers de Indonesische muziek is. Nusantara Beat is een band die een eerbetoon brengt aan de traditionele klanken, maar tegelijkertijd die muzikale traditie ook naar de toekomst brengt.

DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson

De Franse band DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson maakt met hun ‘afropean music’ een dansbare mix van afrobeat, soul, jazz, funk en house. Het duo bracht in 2015 het debuutalbum “T’es qui ?” uit, wat opgevolgd werd door “Aimez ces airs” in 2019. Hierop  worden vrolijke, energieke beats geladen met geëngageerde teksten over onder andere de opwarming van de aarde. DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson kreeg internationaal veel aandacht en werd onder andere geprezen door de bekende BBC-dj en smaakmaker Gilles Peterson.

SABABA 5

Deze groep doet al sinds 2016 geheel z’n eigen ding, vooruitgestuwd door Amir Sadot en Ilan Smilan. Beide heren zijn ook lid van TIGRIS en Hoodna Orchestra, een elfkoppige groep uit de groove scene van zuid-Tel Aviv. Wat al deze groepen gemeen hebben, is dat ze graag stoofpotjes maken van funk, Midden-Oosterse muziek, jazz, rock en noem maar op. Zolang er maar een groove in zit, en zolang die groove maar naar de jaren ’60 en ’70 smaakt.

HIT THE CITY

Dutch Design Week (DDW) verwelkomt ieder jaar duizenden designers en bezoekers van over de hele wereld. Net als voorgaande jaren trekken we levendigheid van DDW door naar de avond met een geheel gratis muziekfestival georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire.

Ontdek drie dagen lang de nieuwste en meest veelbelovende acts, grensverleggende muziek en een diversiteit aan genres op meer dan tien bruisende locaties in Eindhoven.
facebook.com/hitthecity

Download eventposter

Georganiseerd door