Into It. Over It.

zo 06-nov-2016
Geweest
zo 06-nov-2016

Into It. Over It.

support: Tancred + The Waiting Game

Bijna exact drie jaar geleden stond Evan Weiss hier ook al op ons podium en nu keert hij én zijn bandleden terug om ons aan het nieuwe album ‘Standards’ voor te stellen, Into It. Over It. op 6 november bij Dynamo.

zo 06-nov-2016

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Dynamo

Bijna exact drie jaar geleden stond Evan Weiss hier ook al op ons podium en nu keert hij én zijn bandleden terug om ons aan het nieuwe album ‘Standards’ voor te stellen, Into It. Over It. op 6 november bij Dynamo. Als voorprogramma komt Tancred mee.

Headliner

Into It. Over It.

Hij wordt ook wel de vader van de emo revival uit de zero’s tijd genoemd, Evan Weiss met zijn vocalen en gitaarspel die niet alleen in Into It. Over It. zijn mooie kunstjes vertoond maar ook in zijn andere projectjes genaamd Their / They’re / There en Pet Symmetry. Sinds 2008 komt deze fijne muziek uit Chicago binnen bij vele van ons, zo ook zijn eerste unieke concept 52 weeks waarbij hij in dat jaar elke week een song schreef en releasde. Plaatsen, als in locatie maar ook wat dieper gelegen zoals je plaats in het leven werd letterlijk vertaald in het project Twelve Towns, een samenwerking met verschillende bands waarbij elk liedje genoemd is naar een stad. Deze plaatsaanduidingen werden een dingetje, want ook in zijn eerste album “Proper” zijn er liedjes te vinden zoals ‘Midnight: Carroll Street’ en ‘Connecticut Steps’. Daarvoor heeft Evan zelf een mooie verklaring voor: We tend to think more about place when we’re feeling displaced.

Nu is ie terug met het album ‘Standards’ wat begin dit jaar is gereleased. Een album wat je even afleid van het ambient post-punk met wat meer een jazz sausje erover heen. Voor het eerst ging Evan onvoorbereid dit avontuur aan samen met Joshua Sparks (de tourende drummer), ze sloten zich zelf op in een ver afgelegen hutje in Vermont zonder telefoon en internet en daaruit kwam dit pareltje. Een bombastisch album waar je u tegen zegt en waar Evan eindelijk zijn tic met plaatsen achter zich heeft gelaten, of toch niet met het nummer “Who You Are, Where You Are,”?
www.facebook.com/intoitoverit

Support

Info

We zijn zeer benieuwd naar Evan’s nieuwe muziek, maar natuurlijk ook naar zijn oudere werk en kunnen niet wachten tot het eindelijk 6 november is!

Je weet waar je zijn moet: 51°26’16.2″N 5°28’50.3″E
Tickets zijn per direct in de voorverkoop!

Download eventposter

Georganiseerd door