Into the Forest

za 06-sep-2014
Geweest
za 06-sep-2014

Into the Forest

w/ ADorned Brood + Vogelfrey + Aktarum + Angeli Di Pietra + Encorion and more

Zoals de meesten wel weten gaat het vertrouwde Paganfest dit jaar niet door. Niet getreurd! Vanaf dit jaar is er Into the Forest, een eendaags folkmetal festival met bands uit binnen- en buitenland.

za 06-sep-2014

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Mainstage

Programma

Adorned Brood

Special one-part acoustic show (DE) Inmiddels al 20 jaar bezig, en ontstaan toen paganmetal nog niet eens bestond; Adorned Brood. Met trots presenteren we Adorned Brood als headliner van Into the Forest. De band zal speciaal voor deze eerste editie een deels akoestische set spelen, naast hun gebruikelijke set, waardoor het festival op een wel heel bijzondere manier wordt afgesloten! Dit mag je niet missen!

Vogelfrey

Zin in een feestje? Dan mag je Vogelfrey zeker niet missen! Deze vogelvrijen zorgen voor een atmosfeer die uitstekend is om te feesten, moshen en headbangen. Met hun vrolijke, catchy melodieën en brute riffs zorgt deze band er voor dat iedere keer weer het dak er vanaf gaat. Degene die ze live hebben gezien kunnen het alleen maar beamen; de energieke show van deze Duitsers is echt iets dat je gezien moet hebben!

Aktarum

Special EP ‘Game of Trolls’ show (BE) Vanuit de diepe wouden, grotten en krochten van Zuid-België komt Aktarum. In september zal deze bende trollen naar het Noorden trekken om op Into The Forest hun onvervalste ‘Troll metal’ ten gehore te brengen. Aktarum zal speciaal voor deze avond hun gehele EP ‘Game of Trolls’ achter elkaar spelen. Daarnaast zal de set aangevuld worden met de nodige klassiekers, hiermee staat Aktarum garant voor een feest!

Angeli Di Pietra

10 year anniversary show (BE) Neem krachtige, up-tempo riffs, denderende drum en bas, zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen en voeg daar nog eens een beetje folk aan toe; dat is de epische ‘powerfolk’ die gemaakt wordt door Angeli di Pietra. Deze band heeft al verschillende albums en demos op hun naam staan, en heeft zelfs de Belgische Paganfest competitie gewonnen.

Omdat de band al 10 jaar lang garant staat voor een goede dosis powerfolk, moet dat natuurlijk goed gevierd worden! Angeli di Pietra speelt een speciale 10 year anniversary show die je echt niet mag missen. Het is overbodig te zeggen dat we dan ook erg enthousiast zijn dat we deze band aan de Into the Forest line-up mogen toevoegen!

Encorion

Video shoot (NL)Dat er ook in Nederland genoeg goede folkmetal te vinden valt bewijst Encorion wel. Met catchy, stevige nummers, waarbij de scheurende gitaren en denderende drums aangevuld worden met viool en fluit is dit een band die iedere folkmetalliefhebber kan waarderen. Of je nu wilt dansen, headbangen of toch even de pit wil induiken, bij Encorion kan het allemaal. Muziek waar je heidens hart sneller van gaat kloppen!
Zorg er wel voor dat je er als een echte viking uit ziet, want Encorion zal bij Into the Forest hun nieuwe videoclip op gaan nemen!

Druantia

Final goodbye-show (NL)Na 3 jaar houdt Druantia het dan toch voor gezien. Hun laatste show zal gespeeld worden op Into the Forest, en het beloofd een goede te worden! De band zal voor de laatste keer alles geven om er voor te zorgen dat deze show een memorabele wordt. Als je houdt van catchy folk-metal, met brute drums en gitaren, melodieuze fluitpartijen en een grote Viking die grunt over lang vervlogen tijden; zorg er dan voor dat je de laatste Druantia-show niet mist!

Nachtval

Debut show Deze Nederlandse progressieve black/folk metal band zorgt voor een donker randje aan Into the Forest. Houd je van bands als Finntroll, Kampfar of Trollfest? Dan is Nachtval zeker iets voor jou! De band heeft pas een demo uitgebracht, waarvan ze nummers voor het eerst live ten gehore gaan brengen.

Thalanos

Dichter bij huis zoeken we het met Thalanos. Hoewel deze band officieel uit Veldhoven komt, zal Into the Forest een thuiswedstrijd zijn. Snoeiharde metal afgewisseld met dansbare melodieën, dat is waar Thalanos voor staat. Ook qua thema’s kan deze band alle kanten op; van drakendoders tot feesten van epische proporties. Op Into the Forest zal Thalanos in ieder geval zorgen voor de ‘Party of the year’!

Download eventposter

Georganiseerd door