Into the Forest 2016

zo 02-okt-2016
Geweest
zo 02-okt-2016

Into the Forest 2016

w/ Equilibrium + Heidevolj + Finsterforst + Nothgard + Vanaheim

Ook dit jaar komt er wederom een Into the Forest, met niet alleen het beste op het gebied van folk- en pagan metal, maar ook met een aantal bekende gezichten! Dus laat de viking in je los, neem je drinkhoorns mee en trek je kilt weer uit de kast, want dit mag je zeker niet missen! Uiteraard zal de mede weer rijkelijk vloeien en zullen de bands voor het muzikale vermaak zorgen. Ook dit jaar zal er weer een metalmarkt aanwezig zijn.

zo 02-okt-2016

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Dynamo

programma

EQUILIBRIUM
Het Duitse Equilibrium mag geen onbekende meer zijn. 2016 staat in het teken van hun nieuwe album Armageddon, en we verwachten dan een aantal nieuwe nummers tussen oude bekenden als ‘Blut Im Auge’ en ‘Unbesiegt’. De band laat keer op keer zien dat het dak er af gaat, dus dat moet bij Into the Forest geen probleem zijn!
www.facebook.com/equilibrium

HEIDEVOLK
Vorig jaar als headliner, maar ook dit keer zijn ze weer van de partij. Heidevolk liet vorig jaar al zien dat ze een goed feest neer kunnen zetten, dus dat moet wederom goed komen. De Nederlandstalige folk metal is nog steeds uniek in zijn soort, en Heidevolk heeft de afgelopen tijd laten zien dat zelfs de vele line-up wisselingen ze niet klein krijgt. Het bier zal weer vloeien!
www.facebook.com/heidevolk

FINSTERFORST
Ook Finsterforst is deze keer wederom van de partij. Duister, snel, hard en ‘in your face’, deze Duitse Pagan Black weet perfect hoe ze melodie en snoeiharde black metal met elkaar kunnen verenigen. Hoewel het ouder werk meer neigt naar de vrolijke, traditionele folk metal, is het nieuwe werk meer geënt op duistere, sfeervolle passages. Een perfecte afwisseling voor als het allemaal wat te vrolijk wordt!
www.facebook.com/FinsterforstOfficial

NOTHGARD
Melodische death metal op Into the Forest? Natuurlijk! Met Nothgard hebben we dan ook een band gevonden die dit hardere genre kan vertegenwoordigen. Snel, furieus en met veel gevoel voor melodie, afgewisseld met de lompheid van death metal, wat wil een mens nog meer?
www.facebook.com/Nothgard

VANAHEIM
Ook het Nederlandse Vanaheim mag zich aansluiten bij deze Into the Forest. Met hun mix tussen epische pagan metal en typische, catchy folk metal is Vanaheim klaar om de podia te bestormen! Hun energieke, maar meeslepende sound zorgt ervoor dat je niet anders kan dan bewegen, of dat nou headbangen, moshpitten of gewoon keihard feesten is!
www.facebook.com/VanaheimBand

Download eventposter

Georganiseerd door