Into The Forest presents: Elvenking

zo 23-apr-2017
Geweest
zo 23-apr-2017

Into The Forest presents: Elvenking

support: Finsterforst + Firtan + Evertale

“Onder de noemer ‘Into the Forest presents…’ brengen we je regelmatig de beste bands uit het genre! 

zo 23-apr-2017

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Basement
Doors18:30 Show19:00 Curfew23:00

Headliner

Elvenking

Zo’n twintig jaar ervaring heeft het Italiaanse Elvenking, en dat zie je er aan af. De band, die een ideale mix maakt van catchy power metal en duidelijk aanwezige folky elementen debuteerde in 2001 met het uitstekende ‘Heathenreel’. Wat volgde is een gestage stroom van releases, waarbij steeds meer toegewerkt werd naar een eigen geluid, en zelfs een akoestisch album niet geschuwd werd. Elvenking is een band die niet vaak op Nederlandse grond te zien is, dus grijp je kans!
www.facebook.com/elvenking.official

support

Finsterfost

Het Duitse Finsterforst is een graag geziene gast op Into the Forest. Na twee ijzersterke shows op de voorgaande Into the Forest festivals zijn ze dit maal wederom van de partij. We weten natuurlijk wat we kunnen verwachten: een ijzersterke en snoeiharde mix van black metal met sfeervolle passages, prachtige melodieën en een lange, gelaagde opbouw van de nummers. Dat Finsterforst zichzelf niet ál te serieus neemt lieten ze zien met het onlangs verschenen #YOLO. Een ding is zeker: een feest wordt het sowieso!
www.facebook.com/FinsterforstOfficial

Firtan

Ook Firtan was al eerder te zien op Into the Forest. Hoewel de band in 2016 debuteerde was het een optreden dat smaakte naar meer! Deze melodische black metal band uit Zuid-Duitsland is al sinds 2010 een graag geziene gast op festivals in onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar langzaamaan begint de band ook terrein te winnen in Nederland. Firtan staat garant voor een ijzersterke show waarbij verschillende muzikale invloeden samengeweven worden tot een rauw, melodieus geheel.
www.facebook.com/Firtanofficial

Evertale

De avond wordt afgetrapt door Evertale, power metal in zijn puurste vorm. Het is melodisch, het is snel en episch, en de lyrics zijn gebaseerd op een fantasy wereld hier ver vandaan: dat kan niet fout gaan! Hoewel het debuutalbum pas in 2013 uitgebracht werd, wordt de band nu al in een adem genoemd met andere Duitse grootheden als Blind Guardian, Hammerfall en Helloween. Ideaal dus om de avond goed te beginnen! ”
www.facebook.com/EvertaleOfficial

Download eventposter

Georganiseerd door