M.O.D.

za 22-feb-2014
Geweest
za 22-feb-2014

M.O.D.

Support: Milkman + Collision + Billy Milano Spoken Word

Vroeg op de avond vanaf 19:00u zal Billy exclusief voor Nederland in de Dynamo kelder een spokenword optreden doen.

za 22-feb-2014

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Mainstage
Doors19:00 Show19:20

Headliner

M.O.D.

Wie er in de 80’s bij was, weet dat Billy Milano (zang) de band opstartte na het uiteenvallen van S.O.D (Stormtroopers of Death). MOD is een van de weinige bands die het Crossover genre in de 80s en 90’s snapte, Thrashmetal in combinatie van Hardcore. Elke metal en hardcore liefhebber kent de nummers van SOD, en scoorde in 1987 ook maar meteen de eerste plaat van MOD genaamd “USA of MOD” met daarop veel nummers geschreven voor een eventuele 2e SOD plaat.

Milano bracht door de jaren toch wel een paar goede crossover platen uit, maar werd nergens zo legandarisch als SOD. Na platen als “Gross Misconduct”en “Rhytthm of Fear” begon de aanwezige humor in de teksten af te nemen en was het succes tanende. Na een aantal platen die door slechte distributie niet aan de man gebracht kon worden, bracht Billy met zijn SOD vrienden “Bigger That The Devil” uit en stond in 1999 op Dynamo Open Air en in Dynamo zelf. Met “Red, White and Screwed” speelde MOD zich weer in de kijker, en mag gezien worden als een comeback van jewelste.

www.sod-mod.com

Support

Milkman

Het Tilburgse Milkman zal Taratino vervangen. De Tilburgse band is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse hardcore/punk/thrash scene. Eerder speelde de band al samen met acts als Pro-Pain, UK Subs, Anti-Nowhere League, Poison Idea en hun grootste voorbeelden D.R.I. Milkman is op aanraden van dhr Milano uitgekozen om Tarantino te vervangen!

Collision

Collision combineert, net als MOD, Thrashmetal en hardcore. De 2 zangers van de band gaan los op de oldschool crossover sound uit de 80’s en begin 90’s. De band bracht afgelopen jaar hun derde full length uit genaamd “A Healthy Dose of Death” op het Hammerheart label en speelde in het verleden met bands als Goijra, Municipal Waste en Pengent Stench.

Billy Milano Spoken Word!

Vroeg op de avond vanaf 19:00u zal Billy exclusief voor Nederland in de Dynamo kelder een spokenword optreden doen . In de US doet Billy dit regelmatig, wie de teksten van MOD en SOD kent, weet dat Billy geen blad voor de mond neemt. We hopen dat hij dat in de kelder van Dynamo ook niet doet.

Vanaf 19:00u is de kelder open, het ticket van deze show is ook je toegangsbewijs voor de spoken word. Ben er bij, dit wil je echt niet missen (!!!)

Download eventposter

Georganiseerd door