NK Freestyle Voetbal

za 21-sep-2019
Geweest
za 21-sep-2019

NK Freestyle Voetbal

de beste freestyle voetballers van Nederland

Op zaterdag 21 september 2019 vertonen de beste freestyle voetballers – mannen en vrouwen – uit Nederland hun kunsten tijdens het NK Freestyle Voetbal in Eindhoven. Freestyle is het kunstzinnige broertje van het ‘gewone’ voetbal, waarbij het draait om al hooghoudend trucs uit te voeren met een bal. De deelnemers halen als ware kunstenaars allerlei trucjes uit met de bal: zittend, staand, met voeten, hoofd, knieën, schouders en borst. Dat belooft dus een groot spektakel te worden

za 21-sep-2019

Stroming Dynamo
Locatie (intern) Dynamo
Doors18:00 Show19:00

Programma

Nk Freestyle Voetbal

Na de groepskwalificaties, die begin van de dag zullen plaatsvinden, battlen de beste 16 freestylers van Nederland tegen elkaar. Uiteindelijk zal de winnaar als de beste freestyle voetballer van Nederland naar huis gaan en niet te vergeten Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de World Finals van Red Bull Street Style van dit jaar in Miami! Het NK is namelijk ook een Red Bull Street Style Qualifier.

REGELS

De regels van het NK Freestyle Voetbal zijn als volgt: twee freestylers ‘battlen’ drie keer een halve minuut tegen elkaar. Drie internationale juryleden beoordelen de prestaties van de freestylers onder meer op moeilijkheidsgraad, originaliteit, all round trucs, uitvoering van de trucs, variatie en het aantal fouten dat men maakt.

ORGANISATIE

Freestyle Voetbal Nederland organiseert in samenwerking met Dynamo Jeugdwerk, EMOVES, World Freestyle Football Association & Red Bull Street Style het officiële Nederlands kampioenschap freestyle voetbal 2019.
De stichting Freestyle Voetbal Nederland is opgericht om meer structuur en toegankelijkheid te bieden voor de Nederlandse freestyle voetbal community. Zij wil ervoor zorgen dat de freestylers zich verder kunnen ontwikkelen en het podium krijgen wat ze verdienen. Zij is toegewijd om freestyle voetbal te laten groeien op gebied van het bewustzijn van de sport en deelname, om zo deze sport naar een hoger niveau te tillen.

PROGRAMMA:

18:00 uur – Deuren open
19:00 uur – Start NK Freestyle Voetbal
Top 16 – Finals
21:15 uur – Prijsuitreiking & afsluiting

Georganiseerd door