Prong

zo 27-jul-2014
Geweest
zo 27-jul-2014

Prong

support: Bliksem

We kunnen best stellen dat zonder Prong, bands als Pantera, White Zombie en Korn een heel ander geluid hadden. Prong uit New York, ontstond eind jaren 80 en stoomde in de jaren negentig van een underground band naar de mainstream.

zo 27-jul-2014

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Mainstage

Headliner

Prong

We kunnen best stellen dat zonder Prong, bands als Pantera, White Zombie en Korn een heel ander geluid hadden. Prong uit New York, ontstond eind jaren 80 en stoomde in de jaren negentig van een underground band naar de mainstream. MTV pikte de band op, en zo was hun grote hit “Snap Your Fingers, Snap Your Neck” met grote regelmaat op tv te zien. De plaat ´Cleansing” werd hun grootste succes, wat resulteerde in internationale tours met oa Type O Negative, Soulfly en Fear Factory.

De band mag gezien worden als een van de heftigse riff monsters uit de (alternative)rock en metalscene. Momenteel zit de band in de studio, om met de nieuwe plaat “Ruining Lives”weer de internationale podia’s omver te blazen.

Support

Bliksem

Bliksem komt uit de Belgische Thrash underground, na het opnemen van hun demoCD in 2010, ging het in 2011 hard met de band. Optredens in heel europa, in het voor of na programma van bands als Channel Zero, Angel Witch, Mastodon, Prong en Megadeth. Het Debut Album `Face The Evil`werd goed ontvangen in de pers en door fans. Op verzoek van de heren van Prong, zal Bliksem ook in Dynamo de zaal flink gaan opwarmen.

Download eventposter

Georganiseerd door