Ray Fuego

vr 07-okt-2022
Geweest
vr 07-okt-2022

Ray Fuego

support: KC & Loopey + Next Stage Talents

Op 7 oktober staat Ray Fuego in Dynamo! Als support komen KC & Loopey mee. Tevens spelen er een aantal talenten uit het Next Stage traject

vr 07-okt-2022

Stroming Ulab
Locatie (intern) Mainstage

Headliner

Ray Fuego

‘Dit kind gaat het niet redden mevrouw.’ ‘Dat bepalen jullie niet voor mij!’ De stem van de moeder van Rayvell Pieternella AKA Ray Fuego klinkt zeker van haar zaak: haar kind gaat het namelijk wel redden. Op OPEN, BLOOT ‘N PARANOÏDE laat hiphopster Ray Fuego weten dat hij het heeft gered. Maar ook hij heeft zijn onzekerheden, spijt en demonen. Als de vaandeldrager van SMIB en frontman van hardcorepunkband Ploegendienst is Ray Fuego een mega-productieve artiest: naast alle projecten is OPEN, BLOOT ‘N PARANOÏDE alweer zijn vierde soloplaat. Een waar hij inderdaad open en bloot rapt over zoeken naar een nieuwe lief, de trots voor zijn zoon en dat ie’ z’n ma mist.

Ray Fuego heeft met zijn 26 jaar al meer dan genoeg op het internet zwerven. Met albums als “Zwart”(door 3voor12 uitgeroepen tot album van het jaar 2018) en “HMLSCHP” laat de man zijn veelzijdige kant zien. Ruig, roekeloos, gewaagd maar ten alle tijden extreem stijlvol. Het is een levend kunstwerk.

Support

KC

KC is een 26-jarige Surinamer geboren en getogen in Amsterdam. Vanaf jongs af aan was hij al bezig met muziek. Zijn eerste aanraking was met Surinaamse muziek waarna hij als snel zijn eigen weg begon te vinden op muzikaal vlak. Vanuit een zelfgebouwde studio in de schuur van zijn ouderlijke huis maakte hij in 2014 samen met GRGY en Ray Fuego de Bummy Boys tapes, die het begin luidde van de hele SMIB-beweging. In de jaren die volgde heeft hij veelal producties geleverd binnen de SMIB-catalogus. Hiernaast trad hij ook op als executive producer binnen verschillende projecten waaronder ZWART van Ray Fuego en Project YG van Fosa, Loopey & Nodda.

Waar hij voorheen sporadisch een verse bijdroeg is KC sinds 2020 begonnen het met uitbrengen van solonummers.Zijn eerste eigen project was een tape die hij volledig zelf had geproduceerd met gastbijdrages van alle SMIB-artiesten. Het project heette: Van Kees Los. Hierna bracht hij volledig zelfgeproduceerd project uit waar hij zelf de main artiest op was genaamd “CEDRIC” en het gezamenlijk project 134 in samenwerking met Loopey.

Loopey

Loopey is met 21 jaar een van de jongste artiest die onder contract staat bij SMIB WORLDWIDE. De jonge Amsterdammer staat nu vooral bekend om zijn gastbijdrages op “M53”, de mixtape van Fosa YG en het gezamenlijke Project YG. Zijn bekendste bijdrages zijn het grote aandeel dat hij heeft op de SMIB TAPE, een compilatieproject van het label waar hij op maarliefst zeven nummer stond. Loopey laat de woorden van zijn tong dansen met een articulatievermogen waar iedereen U tegen zegt.

Download eventposter

Georganiseerd door