Satan

zo 23-okt-2022
Geweest
zo 23-okt-2022

Satan

support: Portrait + After All

Satan is terug van weggeweest en komt op zondag 23 oktober terug naar Dynamo samen met Portrait en After All. Dit gaat natuurlijk gepaard met een helse Dynamo Metal Kaffee reünie vanaf 15:00u, voorafgaand aan het concert van Satan.

zo 23-okt-2022

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Mainstage
Doors19:00 Show19:30 Curfew23:00

Headliner

Satan

Even terug naar het jaar 1981, Dynamo Metal Kaffee aan de Smalle Haven opende zijn deuren en al vlug werden er bands geboekt, wat zorgde dat Eindhoven “the Metal Capital of Europe” werd genoemd. Een van de eerste bands die op het podium stond was het Engelse SATAN. De mannen uit Newcastle startte de band op in 1979 en mag gezien worden als een proto-Thrash/Speedmetal band en een van de vaandel dragers van de NWOBHM-scene.

De band stond met grote regelmaat in de concertzaal van Dynamo. Onder de naam Blind Fury maakte ze ook nog een ode aan het Dynamo Metal Kaffee. De band werd door diverse “gast muzikanten” bezocht, door onder andere leden van Blitzkrieg, Atomkraft, Avengers en Skyclad. Na een periode van rust, keerde de band in 2011 terug in de vorm van een show op Wacken. Met een gloedje nieuwe plaat op zak en veel goeie moed komt Satan weer op de koffie bij Dynamo, en ja, dat is veel te lang geleden! Avondje terug in de tijd? Dan weet je waar je moet zijn!

Support

Portrait

Zwaar beïnvloed door old-school metal van bands als King Diamond en Judas Priest komt de Zweedse band Portrait met het album Burn the World. Na het lezen van de invloeden weet je al snel wat je kunt verwachten: veel gitaren en weinig trage nummers. Houd je van klassieke heavy metal, dan is Portait een zekere aanrader.

After all

Belgian speed metal masters AFTER ALL zijn terug! Met meer dan 30 jaar ervaring en 10 albums in hun zak, is de band eindelijk op zijn best. Het nieuwe album “Eos” bevat 10 gloednieuwe speed metal anthems, mixed en mastered door Dan Swanö. De band tourde eerder met bands als Judas Priest, Overkill, Anthrax en King Diamons. Op 14 oktober komt “Eos” uit en dit is dus een van de eerste shows waarbij je het nieuwe materiaal live kunt bewonderen!
Facebook.com/afterallmetal

Download eventposter

Georganiseerd door