Skyforger + Finsterforst

vr 25-okt-2019
Geweest
vr 25-okt-2019

Skyforger + Finsterforst

Enisum & Helsott

Op 25 oktober komt er met Skyforger, Finsterforst, Enisum en Helsott een pagan metalpackage naar Eindhoven toe voor de echte liefhebber. Een avond vol meeslepende folkmelodieën, historische vertellingen en heidense taferelen.

vr 25-okt-2019

Stroming Dynamo Heavy
Locatie (intern) Dynamo
Doors19:00 Show19:10

Skyforger

De Letse pagan metalband Skyforger is een groot eerbetoon aan de geschiedenis van Letland en de overige Baltische staten. De band combineert bijzondere Baltische volksmuziek met rauwe black metalinvloeden, terwijl de songs verhalen over grote veldslagen en vergeten helden vertellen. De band rond Pēteris Kvetkovskis debuteerde eind jaren negentig met ‘Kauja pie Saules’ en bracht 4 jaar geleden haar meest recente album uit, getiteld ‘Senprūsija’. Een plaat over een voormalige Baltische bevolkingsgroep waar zelfs een historicus bij werd betrokken om de verhalen zo authentiek mogelijk vast te leggen. Het leverde ze diverse nationale onderscheidingen op en een horde aan nieuwe fans!
https://www.facebook.com/skyforgerofficial/

Finterforst

Finsterforst is een Duitse folk metalband dat haar inspiratie haalt uit het Zwarte Woud en al haar mystiek. Hoewel de band al twee goed ontvangen albums uitbracht via Napalm Records, ‘Rastlos’ en ‘Mach Dich Frei’, bracht de band in 2016 met ‘#YØLØ’ een EP uit waarmee de band van het gebaande pad trad. De EP staat namelijk vol vlammende folk metal-arrangementen van popnummers als ‘Wrecking Ball’ en ‘Beat It’, die een zaal binnen een handomdraai in een hossende massa veranderd.
https://www.facebook.com/FinsterforstOfficial/

Enisum

Het Italiaanse Enisum is een black metalband, die z’n Arpitaanse culturele geschiedenis hoog in de vaandel heeft staan.
https://www.facebook.com/enisum/

Helsott

https://www.facebook.com/helsott

Georganiseerd door