Yaltival 2022

zo 03-jul-2022
Geweest
zo 03-jul-2022

Yaltival 2022

w/ Brigid Kemmerer + George Lester + Enrico Galiano and more

Young Adult boek event met Boekhandel van Piere

zo 03-jul-2022

Stroming Dynamo
Locatie (intern) Dynamo
Doors09:30 Curfew18:00

Programma

Boekliefhebbers opgelet! Save your energy for YALtival. Hét Young Adult boek evenement. Op YALtival ontmoet en bevraag je beroemde (internationale) auteurs, volg je de vetste workshops en masterclasses, krijg je de leukste goodiebag en maak je kans op toffe prijzen. Dit jaar zijn auteurs Brigid Kemmerer & George Lester aanwezig.

Het event werd eerder onder de naam Young Adult Summer Bookloving Event door Boekhandel Van Piere georganiseerd. Wegens groot succes hebben Van Piere en Dynamo de koppen bij elkaar gestoken om zo voor jou een nog mooier event te organiseren.

Hoofdprogramma

Brigid kemmerer

Deze New York Times bestseller auteur komt speciaal vanuit Amerika overgevlogen voor Yaltival. Je kent haar waarschijnlijk van haar fantasyserie Een vloek zo eenzaam, maar ze heeft nog veel meer prachtige boeken, zoals bijvoorbeeld Brieven aan de Duisternis, die afgelopen editie in onze goodiebag zat, maar ook haar nieuwste serie Defy The Night is een ware knaller! Wij kunnen niet wachten!

George lester

Als je zin hebt in een feestje, dan ga je gegarandeerd uitkijken naar deze auteur! George Lester, auteur en fantastische dragqueen, komt namelijk naar Yaltival! Hij is de schrijver van Boy Queen, een YA novel over een jongen die de kunst van Drag ontdekt. Dit prachtige boek is in mei in het Nederlands uitgekomen, dus kun je nog perfect voor Yaltival uitgelezen hebben. En om het helemaal leuk te maken: hij wordt geinterviewd door Tom ten Hove, zijn vertaler en mede-dragqueen! Leg je sequins maar klaar, want dit wordt genieten!

Enrico Galiano

Ben je een liefhebber van prachtige en emotionele jeugdromans? Dan ga je ontzettend genieten van deze internationale schrijver! Galiano, schrijver van Sterker dan elk afscheid en De bijzondere woorden van Gioia (Shortlisted voor Beste Boek voor Jongeren 2020), komt naar YALTIVAL!

Enrico Galiano zal worden geïnterviewd door jeugd-, en -kinderboekenauteur Buddy Tegenbosch. Dat kan niet anders dan razend interessant worden!

Sarah Moore fitzgerald

Onze laatste internationale auteur is een hele speciale.We zijn in april één van onze grootste YA-bloggers verloren, namelijk NerdyGeekyFanboy. Om hem te eren, wilde we iets doen, speciaal voor hem. En dat is gelukt, want Sarah Moore Fitzgerald komt naar YALTIVAL. Zij is de schrijfster van de Appeltaart van Hoop, Joost zijn favoriete boek. Zij zal geinterviewd worden door Buddy Tegenbosch. Ook hij is een auteur waar Joost enorm fan van was. Tijdens dit interview zal het gaan over haar prachtige jeugdboeken, maar ook over Joost en wat de impact van een blogger kan hebben op het leven van een auteur. Het wordt een prachtig en emotioneel interview. Hier wil je bij zijn!

Workshops

Tijdens drie rondes zijn er op verschillende locaties in Dynamo workshops, masterclasses en leuke andere activiteiten te vinden. Wanneer je een ticket hebt gekocht voor Yaltival ontvang je via de e-mail* een link. Dit om je in te schrijven voor de activiteiten per ronde.

*Deze e-mail sturen wij handmatig, heb je na één week nog geen e-mail en zit de e-mail niet in je inbox, stuur ons dan even een e-mailtje.

RONDE 1 (14.00 – 15.00):
Masterclass ‘Body positivity’ door Joann van den Herik (voor deze workshop is geen inschrijving nodig)

Waarom lijkt het alsof de hele wereld een perfect lichaam heeft? Waarom heeft niemand last van haartjes, puistjes, putjes, wallen, strepen, rollen of vet haar? Totdat Joann hoorde over body positivity worstelde met haar zelfbeeld. Tijdens deze masterclass praat finalist Curvy Supermodel 2018 Joann over haar zoektocht naar zelfacceptatie en zelfliefde.

Podcast ‘We Talk Better than we Write’

Ben jij ook een fervent luisteraar van de geweldige podcast ‘I write better than I talk‘? Dan hebben we voor jou iets enorms leuks in petto, namelijk een LIVE podcast! En jij kunt erbij zitten en hier deel van uitmaken! Chinouk ThijssenAstrid BoonstoppelLaura Diane en Pamela Sharongaan praten over Yaltival, maar ook over het schrijverschap en wat daarbij komt kijken.

Workshop Fantasy Worldbuilding door S. Christina (Workshop zit vol)

Wil jij zelf nou ook een prachtig fantasyboek schrijven? Één van de moeilijkste onderdelen hiervan is worldbuilding. Hoe bouw je je eigen fantasy wereld? S. Christina vertelt je niet alleen alles over magische en alternatieve werelden, maar ook ga je zelf aan de slag met een scène! Dus warm die vingers maar alvast op, want dit wordt een heerlijk actieve workshop!

Workshop ‘Filosofie’ door Joan de Ruyter

Schrijfster en filosofiedocente Joan de Ruijter komt naar Yaltival voor een razend interessante workshop. ‘Welke filosoof of theorie past bij mijn verhaal?’ Elk verhaal bevat filosofische vooronderstellingen. In deze workshop leer je je overtuigingen opsporen en krijg je tips hoe je ze kunt expliciteren. Daarnaast kan Joan je leuke leestips over filosofie geven die je kunnen helpen.

RONDE 2 (15.15 – 16.15)
Masterclass ‘Hoe maak je een webtoon?’ door Marissa Delbressine

Webtoontekenares Marissa Delbressine (van The shadow prophet en Ward) vertelt in haar masterclass over alle ins en outs van de Webtoon wereld. Hoe deze webcomics verschillen van traditionele strips, hoe je zelf een webtoon maakt en publiceert en geld kunt verdienen met je tekenwerk. Je bouwt samen een scene op en kijk naar camerastandpunten en spanningsbogen. Ook geeft ze je tips over de beste software, hoe je de beste cliffhangers in elkaar zet en hoe je jouw werk onder de aandacht brengt van uitgevers en editors.

Workshop ‘Historische Romans’ door Lotte van den Noort (Workshop zit vol)

In deze super interessante workshop geeft Lotte van den Noort uitleg over hoe je begint met het schrijven van een historisch verhaal, wat er allemaal bij komt kijken en waarmee je rekening moet houden. Naast haar presentatie ga je zelf ook aan de slag met vragen en opdrachten. Hoe gaaf? Wij kunnen niet wachten!

(Online) Workshop ‘Illustratie’ door Till & Dill (Workshop zit vol)

Wij zijn enorm fan van de prachtige artworks van Till and Dill en we wilden dan ook ontzettend graag dat ze onderdeel van onze line-up werden. En dat is gelukt, want deze creatieve zussen gaan een workshop illustreren geven tijdens Yaltival! Je kunt het niet van een betere leren!

Door privé omstandigheden zijn de dames van Till and Dill niet aanwezig maar geven ze deze workshop via een livestream.

RONDE 3 (16.30 – 17.30)
Masterclass ‘Imposter Syndrome’ door Laura Diane

Toen Laura met dit idee bij ons kwam, wisten we dat we dit aan onze line-up moesten toevoegen! Helaas struggelen veel mensen met dit probleem. Uren investeren in een verhaal waar je zelf zo achter stond, om het vervolgens weer de prullenbak in te mikken? Vergelijk je jezelf en je werk constant met andere schrijvers? Is alles wat je op papier zet niet goed genoeg?  Laura Diane legt uit waar dat hardnekkige Imposter Syndrome vandaan komt. Ook deelt ze haar eigen onzekerheden, geeft ze inzicht in uitstelgedrag en het belangrijkste; ze geeft tips hoe je hiermee om kunt gaan.

Interview door Noah de Campos Neto met auteur Lotte van den Noort & Valentijn Ringelberg

Booktokker Noah de Campos Neto, auteur Lotte van den Noort en auteur Valentijn Ringelberggaan met elkaar in gesprek over hun favoriete boeken, het schrijf- en uitgeefproces, social media en het belang van diversiteit in boeken. Altijd al willen weten hoe je een boek schrijft? Of hoe je je leespubliek het beste kunt bereiken? Vraag Noah, Lotte en Valentijn het hemd van het lijf tijdens deze masterclass!

Workshop ‘Kruip in de huid van…’ door Esther Walraven (Workshop zit vol)

Niemand minder dan Esther Walraven geeft deze schrijfworkshop! Esther is gezondheidswetenschapper, universitair docent gezondheidspsychologie én auteur van kinder- en jeugdboeken. Er is niets heerlijker dan helemaal wegduiken in een verhaal en meeleven met de hoofdpersonen. En wat kan het moeilijk zijn om afscheid te nemen van de personages wanneer het boek uit is! In deze schrijfworkshop van Esther Walraven kruip je in de huid van jouw eigen personage en bekijk je de wereld om je heen met andere ogen. Hoe maak je je personage geloofwaardig? Welke ontwikkeling maakt je personage door? Ga aan de slag en ervaar hoe het is om voor even iemand anders te zijn!

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN
Handlezen door Ria Kessels

Heb je altijd al willen weten welke geheimen er in je handen verstopt zitten? Dan is dit het goede moment om langs te gaan bij Ria Kessels! Bij handlezen bestudeert Ria o.a. de lijnen en tekens in je hand, je huidpatroon, je handvorm en je vingers. Hierdoor krijg je een beeld van je eigen karakter, behoeftes en verlangen, talenten en je valkuilen Je handen zijn letterlijk een blauwdruk van je persoonlijkheid. Dit wordt super interessant!

Je hebt hier geen inschrijving voor nodig, want dit zal een inloop activiteit zijn!

Kaarsenmagie & Knopenmagie door Lunadea

Op Yaltival zal auteur Lunadea, van de boeken De Weg van de Heks (2020, AnkhHermes) en Heks in het Groen (2021, AnkhHermes), ook aanwezig zijn om twee mini-workshops te geven! Lunadea is al meer dan twintig jaar actief in de Nederlandse heksenwereld. Tijdens de workshop ga je aan de slag met Kaarsenmagie en knopenmagie. Dit zijn twee heel oude, traditionele magievormen. De kaars vertegenwoordigt het element vuur en zal je wens met vuurkracht de wereld in sturen, als je je wens ook op magische wijze in de kaars projecteert! En een armbandje en knoop worden magisch als je er bedoeling en intentie aan geeft. Leer van Lunadea hoe je dat doet!

Je hebt hier geen inschrijving voor nodig, want dit zal een inloop activiteit zijn!

BOOK-ISH MARKET

Houd deze pagina in de gaten om te zien welke book-ish stands er op de markt staan.

Info

Tickets zijn verkrijgbaar voor €27,50 inclusief servicekosten via de link boven aan de pagina. Koop je voor 15 juni je ticket, dan maak je kans op een XXL goodiebag! Vanaf 09.30 kun je bij Boekhandel Van Piere langs voor je goodiebag op te halen en lekker te winkelen. Daarna kun je vanaf 11.30 bij Dynamo naar binnen om al te snuffelen bij de Book-ish Market tot het programma om 12.00 begint.

Download eventposter

Georganiseerd door