Yaltival

zo 30-jun-2024
Uitverkocht
zo 30-jun-2024

Yaltival

w/ Marissa Meyer, Theo Parish & Thomas Olde Heuvelt en meer

Young Adult boek event in samenwerking met Boekhandel van Piere

zo 30-jun-2024

Stroming Dynamo
Locatie (intern) Dynamo
Doors10:00 Show11:30 Curfew18:00
€30,- €32,-

Op 30 juni vindt een nieuwe editie van het Young Adult boek evenement YAltival plaats in Dynamo, deze keer met onder andere Marissa Meyer, Theo Parish en Thomas Olde Heuvelt!

BOEKLIEFHEBBERS OPGELET!

Save your energy for YAltival. Hét Young Adult boek event, where fairytales come to life!
Op YAltival ontmoet en bevraag je beroemde (internationale) auteurs, volg je de vetste workshops, shop je de leukste goodies op de bookish market én maak je kans op toffe prijzen.

TIJDSCHEMA

Hoofdprogramma

Marissa meyer

Marissa Meyer is de #1 New York Times bestsellerauteur van The Lunar ChroniclesHeartless, The Renegades Trilogy, Instant Karma, en de Gilded Duology, evenals van de graphic novel-duologie Wires and Nerve. Naast schrijven presenteert Marissa de podcast The Happy Writer. Ze woont in de buurt van Tacoma, Washington, met haar man en tweelingdochters.

Wij kunnen niet wachten op haar nieuwst boek With a little luck, dat 13 februari zal verschijnen!

Theo Parish

Hun hele leven heeft Theo al het gevoel dat hen niet aan de verwachtingen van de wereld kan voldoen. Hoewel Theo opgroeit in een liefdevol gezin waar er open over gender wordt gesproken, heeft hen toch te maken met stereotypes van buitenaf waar hen zich niet in herkent. Zo begint Theo’s ontdekkingsreis naar zichzelf.

In Homebody (debuut) neemt Theo Parish de lezer mee in hun hartverwarmende zoektocht naar identiteit en ontdekt hen wat het betekent om voor jezelf te kiezen en je thuis te voelen in zowel je eigen lichaam als in de wereld.

Thomas olde heuvelt

Thomas Olde Heuvelt is internationaal bestsellerauteur en brak in 2016 wereldwijd door met zijn horrorroman HEX. In 2015 won hij als eerste Nederlandse auteur de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award. Zijn boeken worden in meer dan vijfentwintig landen uitgegeven. “Totally, brilliantly original,” tweette Stephen King over HEX. Over het alom geprezen Echo, over een bezeten bergdorp in Zwitserland, schreef The Guardian: “With moments of wonder as well as terror, Echo contains possibly the most frightening opening scene ever written.” De rechten voor Orakel, waarvoor Neil Gaiman toestemming verleende om zijn god Nunyunnini (American Gods) een opwachting te laten maken, zijn wereldwijd verkocht. 

Zijn meest recente boek is Novembergiet het klassieke Faustiaanse pact in een modern jasje. November won de prijs voor beste boekomslag van het jaar en Vrij Nederland beoordeelde het boek met vijf sterren.

workshops, signeersessies & Bookish market

Zoals je misschien al hebt gezien heeft YAltival, naast onze geweldige auteurs ook een heel mooi workshopprogramma voor jullie samengesteld. Hiervan heb je als kaartkoper een e-mail ontvangen om je aan te melden voor de workshops en

De keuze is aan jou om je aan te melden voor iedere workshopronde of minder rondes te kiezen. Vergeet namelijk niet tijd in te plannen om jouw favoriete boeken te laten signeren, je kunt je namelijk ook inschrijven voor één signeerblok om je boeken van Marissa Meyer te laten signeren! Marissa kan niet wachten je te ontmoeten! Hou er rekening mee dat de richtlijn is om +/- 2 boeken per persoon te laten signeren.

Workshopsronde 1: 13.00 – 13.45

Workshop Designs by Lotte (uitverkocht)

De geliefde auteur Lotte van den Noort, bekend van Unsinkable, Unwritable en Unlikable, komt terug naar YAltival. Ditmaal voor een workshop illustreer je eigen bookcover.

“Boeken zijn echt geweldig, vind je niet? Al jarenlang ontwerp ik met veel plezier de covers en de binnenkant van boeken voor verschillende uitgevers.” Hier meer over weten? Zelf aan de slag? Schuif aan bij Lotte!

Workshop ‘Hoe schrijf je een plottwist?’ ‘Hoe wissel je tussen perspectieven?’ 

Auteur Sandra J. Paul geeft je antwoord op deze vragen! Ze schreef namelijk zelf een boek wat juist om déze manier van schrijven een enorme hit werd. Dead girls don’t talk heb je wellicht al gelezen? Er zitten altijd twee kanten aan een verhaal… Sandra geeft je de beste schrijftips, tijd om aan de slag te gaan

WorkshopsRonde 2: 14.00 – 14.45

Workshop ‘Houd je hoofd koel!’ Met Monica Haak.

Monica vertelt je alles over hersenspinsels tijdens het schrijven, hoe orden je die? Hoe blijf je schrijven in de ‘vuilnisbakfase’ en hoe zorg je voor jezelf na heftige scènes? Monica legt je technieken voor om makkelijker om te leren gaan met die hersenspinsels én ze laat je je eigen ‘stress-verlaagstrategie’ bepalen. Benieuwd?

Workshop ‘Succesverhaal!’ Frambozenzomer van Lucas Versteeg.

Hoe val je op in een zee van manuscripten? Lucas pitchte tijdens YAltival 2023 zijn manuscript aan uitgeverij Unieboek en liep enkele maanden later weg met een boekendeal… Wow! Hoe ging dat proces? Hoe ziet zo’n reis eruit? Hoe combineer je al die veranderingen en het schrijverschap met je dagelijkse leven? 

Workshopronde 3: 15.00 – 15.45

Workshop ‘Het runnen van een uitgeverij, hoe doe je dat?’ 

Sandra J. Paul is van vele markten thuis. Ze is zelf auteur én uitgever van verschillende andere auteurs. Hoe werkt dat? Welke keuzes maak je en waar baseer je die op? Sandra geeft je een kijkje in de keuken van haar eigen uitgeverij: Hamley Books.

Workshop ‘Teken-Tutorials’ door Michelle (uitverkocht)

Samen met Michelle (Magic and Books) ga je aan de slag om Bookish illustraties te maken.  Super cute! Zij leert je graag de nodige tips & tricks! Voor materiaal wordt gezorgd. Schuif lekker aan! 

Doorlopende activiteiten

Ontmoet Bettina!

Ontmoet jezelf… “Bettina krijgt spontane berichten door op jouw energie… Ze maakt een spirituele tekening en legt kaarten bij de vragen die je hebt. Bijzonder! Kom jij ook even langs?”

Friendship bracelets maken!

Swifties unite! De week erop staat ze in een uitverkochte Arena in Amsterdam. Ga goed voorbereid naar The Eras Tour! Wij voorzien je van alle kralen en glitter. Voor de non-Swifties; in deze ruimte kun je je ook lekker terugtrekken en knutselen om weer helemaal zen te worden.

Bookish market

Ook is er dit jaar weer een supergezellige bookish market (de grootste tot nu toe!) waar je heerlijk kunt rondstruinen en de leukste boeken goodies kunt scoren!

Georganiseerd door