Yung Nnelg

zo 11-okt-2020
Geweest
zo 11-okt-2020

Yung Nnelg

Seated show

Yung Nnelg is een jonge Ghanese artiest uit Amsterdam Zuidoost (Bijlmer).

zo 11-okt-2020

Stroming Ulab
Locatie (intern) Mainstage
Doors20:00 Show20:30 Curfew22:00

Programma

Yung Nnelg

Yung Nnelg is een jonge Ghanese artiest uit Amsterdam Zuidoost (Bijlmer). In de afgelopen jaren heeft hij zich op de kaart gezet als één van Nederlands meest unieke en eigenzinnige artiesten, met cross-over kunstprojecten op het gebied van muziek, mode, video- en fotografie, en zelfs met het creëren van een eigen parfum. Ook op het gebied van live performances heeft Yung Nnelg altijd vooropgelopen, en blijft hij daar met zijn energieke shows altijd verrassen.

Begin 2020 verscheen zijn ambitieuze debuutalbum ‘Balans’ waarmee hij hoge ogen gooide bij de nationale pers.’Een persoonlijk ingetogen album’ noemde de Volkskrant het. De plaat is de climax van de persoonlijke groei die de artiest de afgelopen jaren doormaakte; hij heeft letterlijk de balans opgemaakt en geeft nu prioriteit zijn eigen creatieve impulsen. Op Balans werkt hij oa samen met Willem, Ares, Gerson Main en Bokoesam.

Eerdere hoogtepunten “Diamonds & Pearls” waarmee Nnelg een grens doorbrak en liet zien dat muziek meer kan zijn dan alleen een genot voor het oor, en zijn project “Tunnel Vision” (feat. Leafs) waarvoor hij uit het niets een tunnelrave organiseerde in het Amsterdamse Westerpark, laat Yung Nnelg eens te meer zien dat zijn buitengewone creativiteit en enthousiasme niet gemist kunnen worden!

Download eventposter

Georganiseerd door