Jongeren perspectief fonds

Schulden zie je niet altijd aankomen en kunnen door heel veel verschillende redenen ontstaan. Wij van het Jongeren Perspectief Fonds snappen dat en daarom hebben we een traject bedacht dat jou gaat helpen naar een way out.

Heb jij schulden? Wij helpen je eruit

Wat goed dat je deze pagina hebt gevonden. Dat is de eerste stap naar hulp bij schulden. Lees snel verder!

Eigen schuld, dikke bult? Ja, dat is lekker makkelijk gezegd! Maar je ziet schulden niet altijd aankomen en kunnen door heel veel verschillende redenen ontstaan. Wij van het Jongeren Perspectief Fonds snappen dat en daarom hebben we een traject bedacht dat jou gaat helpen naar een way out.

Vorig jaar zijn al 20 Eindhovense jongeren van 18 t/m 27 jaar die schulden hebben gestart. Dit jaar is er weer plek voor 30 nieuwe jongeren, misschien ben jij daar wel een van! Samen kijken we naar hoe je leeft en woont en op basis daarvan maken we samen een plan. In dat plan staan jouw doelen en wensen waaraan je gaat werken. Dit wordt een stuk gemakkelijker gemaakt doordat wij samen met jou je schulden alvast regelen bij je schuldeisers.

AANMELDEN

Jij krijgt nu de kans om mee te doen, maar dan moet je eerst aangemeld en geselecteerd worden. We snappen het ook als je eerst vragen hebt voordat je een aanmelding verstuurt. Heb je vragen? Mail, bel of Whatsapp projectleider Mark de Weijer op m.d.weijer@dynamo-eindhoven.nl/ 06 527 409 17, hij is van dinsdag t/m donderdag aan het werk.

Of vul het contactformulier hier onder aan deze pagina in, dan nemen wij contact met je op!

EN DAN? 

Als je je hebt aangemeld kijkt JPF of dit traject voor jou de beste oplossing is. Dingen die dan bekeken worden zijn bijvoorbeeld: woon je wel in Eindhoven, zitten je schulden je in de weg, accepteer je budgetbeheer en ben je echt bereid om aan jezelf te werken. Want zoals met alles geldt ook hier: niks = voor niks!

HOE ZIET HET TRAJECT ERUIT? 

Ben je geselecteerd dan word je gekoppeld aan een trajectbegeleider die er van het begin tot aan het eind voor je gaat zijn. Samen met hem of haar heb je een paar intakegesprekken en maak je afspraken. Daarna maken jullie samen een plan met doelen en wensen waar je 2 jaar lang aan gaat werken. Zo kun je bijvoorbeeld starten met een opleiding of een baan. Daarnaast krijg je korte trainingen die je in je toekomst gaan helpen met geld, jouw persoonlijke ontwikkeling en gewoon met gelukkig leven zonder schulden. Ben je niet geselecteerd voor dit traject, dan zoeken wij ook samen met jou naar andere mogelijkheden.

JE SCHULDEN WORDEN ‘GEREGELD’ 

Okay.. hoe dan?! Zoals hierboven al gezegd: terwijl jij aan de slag gaat, regelen wij samen je schulden met je schuldeisers. Nou kunnen wij keigoed onderhandelen, maar er moet wel altijd nog een restbedrag betaald worden. Als je genoeg inkomen hebt om dat restbedrag te betalen, dan doe je dat. Als je daar geen geld voor hebt, dan verdien jij dit zelf tijdens het traject terug door bijvoorbeeld te werken bij een van onze partners (wij noemen dat een ‘maatschappelijke tegenprestatie’) en door te werken aan jezelf. Goeie deal toch?