Metal factory

Bij Dynamo is de eerste Metal-opleiding van de wereld gehuisvest.

Al meer dan 10 jaar Metal Factory Bij Dynamo

Het Summa College is in 2013 gestart met de eerste specialistische muzikanten-opleiding, ‘Metal Factory’.

Met de ‘Metal Factory’ hebben initiatiefnemers Thijs Lodewijk en Ivo Severijns een hiaat in het nationale muziekonderwijs op weten te vullen. “Er is een grote groep muzikanten in Nederland, die zich puur op de muziekstroming Metal en de daaruit voortvloeiende subgenres richt en vanwege de stijlgebonden speltechnieken en muzikale opvattingen nauwelijks een plek vindt binnen het huidige popmuziekonderwijs.

Daarbij is er wél een duidelijke vraag vanuit de professionele markt naar dit specifieke soort musici. Sterker nog, de geldstromen vanuit de Metalscene zijn zeer relevant voor zowel de nationale als de internationale muziekindustrie. ” Eindhoven (‘Rock City’) is historisch gezien een bakermat van de metal scene.

Samenwerking met Summa College

Summa College ziet het dan ook als een unieke kans om als eerste en enige opleiding in de wereld, uitgerekend in Dynamo, dat als organisatie ‘talentontwikkeling van jongeren’ hoog op de agenda heeft staan, deze specifieke doelgroep te faciliteren met MBO muziekonderwijs.

De Metal Factory is als een nieuw specialisme voor de driejarige MBO opleiding Artiest Muziek van start gegaan. De studierichtingen zijn zang, drums, gitaar, basgitaar en toetsen. Het docententeam zal bestaan uit ervaren professionals uit de metalscene, zoals Stef Broks (Textures), Ruud Jolie (Within Temptation), Danny Tunker (Aborted) en Johan van Stratum (Stream Of Passion).

Studenten van de Metal Factory hebben in het creatieve platform Dynamo directe praktijk kansen als artiest, docent of vrijwilliger en zijn daarmee tijdens de opleiding als actief in de muziekindustrie.

Wil je meer weten, ga naar www.metalfactory.nl!