Veelgestelde vragen

Heb jij vragen? Wij misschien wel het antwoord.

Ben je als bezoeker van Dynamo nieuwsgierig naar de manier waarop wij werken, op welke manier je kunt betalen bij onze barren of welke regelgeving Dynamo hanteert? Lees hier onder de veelgestelde vragen.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Stuur dan een e-mail naar info@dynamo-eindhoven.nl of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op met de front office via 040-239 3110.

Wat zijn de openingstijden van Dynamo?

Van maandag tot en met vrijdag is Dynamo geopend van 08.30 t/m 22.00 en op zaterdag van 11.00 tot 17.00. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook tijdens concerten en evenementen geopend, bekijk hiervoor onze evenementen kalender.

De balie van Dynamo is doordeweeks geopend van 09.00 t/m 17.00. De balie is te vinden in het atrium, dit is onze ontvangstruimte. Tijdens evenementen/concerten waarvoor kaartverkoop plaatsvindt, is de boxoffice/kassa vanaf het moment dat de deuren opengaan totdat het evenement/concert is afgelopen geopend. De kassa is bij de ingang van ons pand te vinden.

Hoe kan ik Dynamo bereiken?

Je vindt Dynamo aan het Catharinaplein 21 in het centrum van Eindhoven recht tegenover de Catharinakerk.

Kom je met het OV?
Dynamo ligt op loopafstand van Eindhoven Centraal Station en je wandelt er in ongeveer 10 minuten naartoe. De dichtstbijzijnde bushalte is ‘De Smalle Haven’ of ‘Stadhuisplein’, vanuit hier is het nog ongeveer 5 minuten lopen.

Kom je met de auto?

Dan kun je parkeren in de dichtstbijzijnde parkeergarage ‘Q-Park De Heuvel’ aan de Ten Hagestraat 6a. De parkeergarage ligt om de hoek bij Dynamo.

Kom je met het vliegtuig?
Eindhoven heeft een eigen vliegveld genaamd ‘Eindhoven Airport’ vanuit het vliegveld pak je eenvoudig de bus naar het treinstation, vanuit daar is het nog 10 minuten lopen.

Wil je iemand spreken van Dynamo?

Telefonisch kun je Dynamo tijdens openingstijden bereiken op 040-239 3110. Online zijn wij bereikbaar via info@dynamo-eindhoven.nl of Facebook.

Geldt er een minimumleeftijd om Dynamo te kunnen bezoeken?

Er is geen minimumleeftijd bij evenementen en concerten van Dynamo, tenzij het op de website bij het evenement anders staat aangegeven. Wanneer je jonger dan 16 jaar bent en naar een evenement of concert bij Dynamo wil, dan raden we je aan om samen met iemand van 18 jaar of ouder te komen.

Hoe betaal ik bij Dynamo?

Bij Dynamo proberen we zo min mogelijk contant geld in het pand te hebben, daarom kun je bij onze barren alleen betalen met je pinpas, de meest gangbare creditcards, telefoon of smartwatch.

Oude Dynamo-munten of de Dynamo betaalkaart zijn helaas niet meer inwisselbaar.

Tijdens evenementen/concerten kun je betalen met je pinpas, meest gangbare creditcard of betaalapp op je telefoon/smartwatch. Overdag bij onze balie is het ook alleen mogelijk om te pinnen.

Hoe kan ik een kaartje kopen voor een concert / evenement?

De kaartverkoop van bijna al onze concerten, evenementen wordt verzorgt door Ticketmaster.

Digitaal kun je tickets voor concerten en evenementen kopen hier op onze website bij het programma. Ook zijn de tickets verkrijgbaar via de website van Ticketmaster of via de telefooncentrale.

Fysiek zijn onze tickets verkrijgbaar bij onze balie, dit alleen tijdens de openingstijden van de balie. Tickets kunnen gekocht worden met je pinpas, meest gangbare creditcard of betaalapp op je telefoon/smartwatch.

Het kan voorkomen dat onze tickets door een andere partij dan Ticketmaster worden verkocht voor een evenement in Dynamo. Dit zijn vaker evenementen waarbij Dynamo wordt afgehuurd, kijk altijd op de evenementenpagina van Dynamo welke ticketlink hier staat vermeld.

Let op!
Koop nooit je tickets via andere kanalen dan Ticketmaster, we hebben helaas regelmatig te maken met valse tickets die verkocht worden door andere organisaties, waardoor wij jou als bezoeker geen toegang kunnen verlenen.

Kan ik mijn ticket digitaal laten scannen bij de entree?

Wij raden het aan om je ticket via je telefoon te laten scannen bij de entree, dit scheelt printen en papier. Vergroot bij het scannen je scherm en zet je helderheid op 100%, zo kunnen we sneller scannen.

Je e-ticket uitprinten is ook geen probleem.

Waarom staat er op mijn ticket ‘Legitimatie verplicht’?

Bij veel evenementen en concerten wordt alcohol geschonken. Tijdens deze evenementen/concerten moeten we controleren op leeftijd. Mensen boven de 18 jaar krijgen dan een 18+ bandje, zodat wij bij de bar kunnen controleren of iemand jonger of ouder is dan 18 jaar.

Kan ik mijn jas of tas ergens opbergen?

Ja dat kan, bij Dynamo maken wij gebruik van kluisjes die tijdens concerten en evenementen gebruikt kunnen worden. De kosten zijn € 2,00 per keer dat je het kluisje sluit. Voor een kluisje betaal je met een 2 euro muntstuk of de munten die wij uitgeven via onze automaat.

Heb je geen 2 euro muntstuk in bezit? Dat is geen probleem, dan kan bij de automaat in onze ontvangsthal (atrium) contactloos een muntje worden gepind.

Let op
Pak je ID / paspoort uit je jas / tas voordat je het kluisje op slot doet. Want deze heb je nodig om de zaal binnen te treden en moet je weer € 2,00 betalen. Heb je een iets grotere rugzak, dan kun je gebruik maken van de kluisjes in de onderste rij, deze zijn iets groter dan de andere kluisjes. Helaas zijn deze beperkt beschikbaar.

Is Dynamo rolstoelvriendelijk?

Ja, Dynamo is rolstoelvriendelijk. Je kunt in alle ruimtes waar activiteiten plaatsvinden komen met je rolstoel, dit meestal door gebruik te maken van een van de twee liften die wij in het pand hebben.

Kom je naar een event met de rolstoel, mail ons dan even op info@dynamo-eindhoven.nl. Dan zijn we op de hoogte van je komst.

Is Dynamo Toegankelijk voor mensen met een beperking?

Ja, Dynamo is toegankelijk voor iedereen. Je kunt in alle ruimtes waar activiteiten plaatsvinden komen via de lift.

Kom je naar een event, stuur ons dan een e-mail op info@dynamo-eindhoven.nl. Dan kunnen wij meedenken om je een fijne ervaring bij Dynamo te geven.

Wij kunnen bijvoorbeeld een kruk of stoel faciliteren voor mensen die slecht ter been zijn, stuur dan ook een e-mail naar info@dynamo-eindhoven.nl.

Hoe gaat Dynamo om met het 18+ horeca beleid?

Bij Dynamo wordt tijdens evenementen/concerten de horecawet gehandhaafd. Bij de entree van Dynamo wordt tijdens evenementen/concerten altijd gevraagd naar je legitimatiebewijs.

Wanneer je 18+ bent krijgt je een 18+ bandje, hiermee kun je bij de bar aantonen dat je ouder bent dan 18 jaar.

Heb je je legitimatiebewijs niet bij je, dan krijg je geen bandje en kun je geen alcohol kopen. Bij sommige evenementen/concerten kan de toegang worden geweigerd wanneer je jezelf niet kunt legitimeren.

Hoe gaat Dynamo om met het rookverbod?

In Dynamo is het verboden om te roken, wij verzoeken bezoekers die willen roken om naar buiten te gaan. Graag roken buiten de witte lijnen om de ingang rookvrij te houden voor mede-bezoekers.

Mag ik foto’s maken bij concerten/evenementen in Dynamo?

Ja, dit is meestal geen probleem. Bij ons hoef je geen fotopas aan te vragen, maar kun je gewoon met je (professionele) camera naar binnen.

Bij hoge uitzondering kan een spelende band of artiest bezwaar maken dat er foto’s worden gemaakt. Dit maken wij dan bij de entree kenbaar. Je kunt dan je fototoestel veilig in een van onze kluisjes opbergen.

Een paar kleine tips bij het fotograferen.
1. Dynamo heeft geen fotopit.
2. Gebruik geen of zo min mogelijk je flits.
3. Wil je vooraan foto’s maken? Dan mag dit alléén tijdens de eerste drie nummers van iedere artiest of band. Daarna kun je altijd nog achterin de zaal foto’s maken.

ik sta op de gastenlijst, hoe krijg ik mijn ticket?

Wanneer je op de gastenlijst, flyerlijst of perslijst staat bij een evenement/concert in Dynamo, dan kun je bij de boxoffice van Dynamo terecht.

Het ticket kun je daar ophalen vanaf het moment dat de deuren voor het evenement/concert opengaan. Neem voor de zekerheid het e-mailtje met de bevestiging van je gastenlijstticket én je identiteitsbewijs mee.

Wil jij jouw talent laten zien?

Wil je vrijwilliger worden? Ga dan naar de speciale vrijwilligers pagina hier op de website.

Ben jij de early adopter die aan het begin staat van een (nieuwe) sub- of jeugdcultuur? Neem dan contact op via info@dynamo-eindhoven.nl.

Speel je in een band? Stuur een CD -of liever nog vinyl of tape- t.a.v. Sander Waterschoot naar het postadres van Dynamo. Deze wordt “as soon as possible” beluisterd en beoordeeld door de diverse bookers binnen Dynamo. We krijgen wekelijks veel demo’s binnen, dus vragen we je om wat geduld te hebben. Je krijgt bericht zodra interesse is in jouw band en of we je kunnen plaatsen.

Ben je een DJ? Dan zijn er mogelijkheden om bij HAVEN te draaien. Mail een soundcloud/mixcloud naar info@dynamo-eindhoven.nl.


Heb jij hiphop skills? Stuur dan je demo naar info@dynamo-eindhoven.nl.