Workshops

Dynamo biedt workshops voor scholen en non-profit organisaties

Bij Dynamo Workshops bieden wij laagdrempelige workshops die aangeboden worden voor scholen en non-profit organisaties in Eindhoven. Op deze pagina vind je ons aanbod voor scholen en non-profit bedrijven.
Kies je favoriete workshop(s), vraag informatie aan en we zijn altijd bereid om op maat mee te denken.

Hoe werkt het?

Bijna al onze workshopdocenten leiden wij zelf op. Zo geven we talentvolle en gepassioneerde jongeren de kans om hun talent door te geven aan anderen. Binnen onze succesformule Inspireren Leren Werken wordt de basis gevormd door het mixen van jongeren van verschillende opleidingsniveaus, achtergronden én het hen geven van eigen regie. Dynamo investeert in dit talent door ze op te leiden, te coachen en ze van werk te voorzien via Dynamo Workshops. Je investeert dus in jong talent als je een workshop van Dynamo afneemt.

Hoe vraag je een workshop aan?

Dynamo Workshops biedt alleen workshops aan scholen en non-profit organisaties in Eindhoven. Een losse workshop of een gehele workshopdag kun je aanvragen door het formulier onder aan de pagina in te vullen. Ben je nieuwsgierig naar ons workshop aanbod? Scroll dan door naar beneden om alle workshops te bekijken die wij met Dynamo Workshops aanbieden.

Heb je nog vragen dan kan er altijd contact opgenomen worden met Dynamo via workshops@dynamo-eindhoven.nl of 040-239 3110.

Wil je mee doen aan een terugkomende les die Dynamo in het lessen programma heeft staan? Bekijk dan ons aanbod van lessen op www.dynamo-eindhoven.nl/activiteiten.

Bekijk hier het workshop aanbod van dynamo

Freerunning

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: v.a. 8 jaar

Je hebt gewoon sporten en bijzonder sporten. Freerunnen is héél bijzonder sporten. Het is vernieuwend en uitdagend. De woorden die erbij horen? Stijlvol en flitsend. Je beweegt, springt, ontwijkt en vangt je lichaam op. Daarvoor heb je een combinatie van technieken nodig. En die beheers je niet zomaar. Zonder basisvaardigheden ziet het er niet uit. Die leer je in de workshop. Echt gaaf als je ze onder de knie hebt. Boven de knie trouwens ook…..! Simpel? Nee hoor, vooral heel bijzonder! Zeker samen met je vrienden en vriendinnen of met je collega’s.

Een freerunner kan zich efficiënt, snel, soepel en sierlijk van het ene punt naar het andere bewegen. Dat leren de deelnemers in de workshop ook. Springen over obstakels door middel van gave bewegingen, dát is de essentie van Freerunning. Voor het lichaam is het belangrijk dat de juiste technieken worden gebruikt. In de workshop krijgen de deelnemers dan ook niet alleen uitleg over snel en sierlijk bewegen, maar ook over hoe je je lichaam goed kunt opvangen. Uiteraard blijft het niet bij uitleg. Freerunning is vóór alles een actieve workshop. De deelnemers gaan volop aan de slag op een uitgezet parcours. Aan het einde van de workshop beheersen ze de basistechnieken van het freerunnen en kunnen ze op een sierlijke manier obstakels passeren.

Hiphop / streetdance

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: alle leeftijden

Een workshop waarin je met je vrienden, vriendinnen of collega’s vrijwel geen seconde stilstaat. Ben je daar naar op zoek? Kom dan lekker hiphoppen. Je kunt je naar hartelust laten gaan en tegelijkertijd nieuwe dansvormen opdoen. De workshop is zeer actief, heel divers en bied je alle mogelijke bewegingen, technieken en variërende tempo’s. En laat het dan maar eens met z’n allen zien. Je maakt een choreografie waarvan je van tevoren niet wist dat je die kon opvoeren!

Hoewel hiphop/streetdance pas in de jaren 90 naar Europa kwam, heeft het al lang en breed een plek veroverd in het rijtje populaire dansstijlen in Nederland.
In de workshop maken de deelnemers kennis met deze moderne en zeer actieve manier van dansen die bekend staat om zijn uiteenlopende uitingen, zoals lyrical en new style hiphop. De deelnemers leren de verschillende dansvormen: van strakke naar vloeiende bewegingen, van langzaam naar uptempo dansen en van dansuitingen op muziek naar uitingen op basis van de tekst. Als de deelnemers de variëteit aan technieken hebben aangeleerd sluiten ze de workshop af met het uitvoeren van een choreografie waarin de technieken worden gecombineerd.

Light Painting

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: alle leeftijden

Licht uit, zon onder. We hebben de duisternis nodig voor deze workshop. Dan komt de magie van Light Painting optimaal tot zijn recht. Ooit gedaan, schrijven en figuren maken met licht? Je leert bij ons de verrassende techniek daarvoor, samen met je vrienden en vriendinnen of met je collega’s. Eigenlijk verrassend eenvoudig, maar vooral verrassend mooi. En the sky is the limit: je kunt alles maken wat je ziet of bedenkt. Leer het en je kunt het je hele leven toepassen: ‘flitsen’ op elk feestje of event. Wel een zaklamp in je zak of tas steken! Maar dat snap je wel na de workshop.

Niet tekenen met een spuitbus, maar met licht. Dat leren de deelnemers in deze flitsende workshop. Light Painting is een vorm van painting die in het donker prachtige, modern ogende resultaten oplevert. Via de fotografietechniek zetten de deelnemers met bewegende zaklampen opnames achter elkaar waardoor figuren en teksten tot leven komen. Ze kunnen zo vormen maken, maar ook een verhaal samenstellen.
De workshop begint met een korte demonstratie om de deelnemers te inspireren. Daarna gaan ze individueel of in groepjes aan de slag met hun eigen light painting. De meest verbluffende creaties zijn mogelijk.

Boksen

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: v.a. 8 jaar

Boksen. Dat klinkt misschien rechtlijnig, hard en ‘stomperig’. Maar kijk even verder. Waar vind je een workshop waarin je kunt werken aan techniek, conditie, uithoudingsvermogen, discipline en mentaliteit? Dat komt er namelijk allemaal bij kijken. ‘Boksen’ is een workshop voor lichaam en geest. Ervaar het en dan pas weet je wat boksen echt is. Erg plezierig om dit met én tegen vrienden, vriendinnen of collega’s te doen! En wees niet bang dat deze workshop je vriendschappen en collegiale gevoelens deuken bezorgt. Het maakt ze alleen maar hechter, omdat je samen leert en plezier hebt.

De activiteit begint met demonstraties van de basistechnieken van het boksen. De deelnemers leren die aan en passen ze toe op stootkussens. Maar met techniek en conditie alleen ben je nog geen goede bokser.
Om het van een tegenstander te kunnen winnen heb je ook discipline en de juiste mentaliteit nodig. In de workshop wordt daarom tevens aandacht geschonken aan de mentale aspecten van deze vechtsport. Er komt echt van alles bij kijken om het boksen goed te beheersen. Daarom is het een uitdagende sport én een boeiende workshop voor zowel jongens, meiden als volwassenen!

Breakdance

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: alle leeftijden

Spinnen op de vloer, zo staat breakdance bekend. Maar het is veel meer dan dat. Je moet ook luisteren naar de muziek en hierop bewegen. Valt niet mee, hoor. Maar als je het kunt ziet het er geweldig uit. En je kunt het binnen één workshop leren. Dus probeer het een keer. Je zult merken hoe acrobatisch het is. En hoe geweldig het voelt om het te doen. Neem vrienden, vriendinnen of collega’s mee: je lacht je een breuk en danst je een break.

Een breakdancer, voorheen ook wel B-boy of Boogie Boy genoemd, is een danser die op de muziek van een scratchende dj zijn moves laat zien. In deze workshop ervaren de deelnemers aan den lijve hoe deze acrobatische en gedurfde dansstijl in elkaar zit.
De deelnemers leren eerst de basistechniek zoals de freeze, leg swing en sixstep en oefenen dan hoe ze op een beat verschillende moves kunnen laten zien waardoor het een vloeiend optreden wordt. In de workshop wordt tevens aandacht besteed aan de geschiedenis van het breakdancen, dat in 1970 is ontstaan in de achterstandswijken van New York.

DJ’ing

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 8 – Leeftijd: v.a. 8 jaar

Hardwell, AfroJack, Nicky Romero en Martin Garrix. Top of the bill van de dj’s, in de hele wereld bekend. Geweldige sfeer en uitstraling die ze creëren. Dansen? Ja, natuurlijk, iedereen meteen in actie. Maar eeeh…. zou je zelf niet eens op hún plek willen staan: achter de draaitafel? Dat jíj het bent die met een vlotte show al die mensen aan het dansen krijgt! Grijp je kans met deze workshop. Samen met vrienden, vriendinnen of collega’s! En als er geen Garrix’en beschikbaar zijn bij jullie latere feestjes, kun jij mooi je vinger opsteken: ‘ik ken nog wel iemand.…..!’

Door het rijke aanbod aan verschillende muziekstijlen valt er veel te ontdekken over hoe je muziekgenres met elkaar kunt verbinden. Voor een radio-dj die via de computer met platen werkt, is dat anders dan voor een live-dj die verschillende platen mixt. Hoe dan ook, een dj beluistert continu ritmes om zo perfecte overgangen te creëren tussen muzieknummers.
In deze workshop krijgen de deelnemers eerst een kijkje in de ontstaansgeschiedenis van dj’ing. Daarna volgt uitleg over de belangrijkste functies van de soorten apparatuur en hoe het mixen van verschillende platen in zijn werk gaat. Vervolgens stappen de deelnemers zelf achter de draaitafel om als een echte Hardwell of Martin Garrix bezig te gaan.

House Dance

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: alle leeftijden

House en dance-muziek. Dans daar maar eens op. Dat beheers je niet vanzelf. Hartstikke leuk om dat in een groepje van vrienden, vriendinnen of van collega’s te leren! Goed voor de conditie en handig bovendien. Want house en dance-muziek zijn populair, vernieuwend en worden veel gedraaid. Mooi toch als je daar helemaal in mee kunt? Lekker uit je dak met house, dat de pannen ervanaf vliegen! Geniet ervan!

En House Dancing is een dansvorm die er al was vóór de house muziek. De stijl is in de jaren 80 ontstaan in clubs in New York en Chicago en is beïnvloed door capoeira, tap, jazz, bepop en salsa. In deze workshop leren de deelnemers te dansen op house en dance-muziek. Ze dompelen zich onder in verschillende technieken, waaronder skating, stomping , shuffeling, footwork, lofting en jacking. Hierna gaan ze aan de slag met de choreografie, waarin ze de technieken samenvoegen tot een vloeiende dansvorm. Met de workshop breiden ze niet alleen hun danskunsten uit, ze hebben er ook flinke work-out aan.

Paalfitness

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 15 – Leeftijd: v.a. 16 jaar – Let op niet op eigen locatie

Samen fitnessen op uiteenlopende apparaten geeft al een heerlijk gevoel. Maar je kunt fitnessen ook op een heel verrassende, ‘kunstzinnige’ manier aanvliegen, namelijk via een paal. Geloof maar niet dat paalfitness een makkie is. Maar daar kom je ook niet voor. Je leert iets nieuws, krijgt ongedachte technieken in de vingers en kunt lekker afzien. Samen met je collega’s of vrienden en vriendinnen is het zweten en lachen. In die volgorde meestal. Een workshop die je conditioneel sterker maakt, maar ook in je hoofd! Erg interessant hoe dat werkt!

Paalfitness is een combinatie van krachttraining en cardio en daarmee een complete workout voor het lichaam. Deze activiteit wordt tegenwoordig steeds meer als een nieuwe ‘kunstvorm’ gezien.
Bij paalfitness doen de deelnemers acrobatische oefeningen aan een verticale paal. De technieken zijn niet eenvoudig. Ze vereisen een goede conditie, kracht en controle over het lichaam. En zeker ook een flinke dosis zelfvertrouwen.
In de workshop krijgen de deelnemers conditietraining via oefeningen op muziek en leren ze paalfitnesstechnieken aan. Dit gebeurt op een niveau dat bij de deelnemers aansluit. Ze ontwikkelen hiermee vooral hun arm-, been-, bil-, en buikspieren.

Popping

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: alle leeftijden

Met je lichaam kun je meer dan je denkt. Opmerkelijke dansmoves maken is een kwestie van je spieren op een verrassende manier gebruiken. Die techniek leer je in deze workshop. Het draait om inspannen, aanspannen en ontspannen. Met een zeer opvallend en ‘schokkend’ resultaat. Echt geweldig om met vrienden en vriendinnen of met collega’s te doen. Je zult zien dat je deze weergaloze moves zelfs in het dagelijkse leven en op de werkvloer zult toepassen. Bij de koffieautomaat misschien? Reacties en plezier gegarandeerd!

Popping is gebaseerd op de techniek van het snel spannen en ontspannen van de spieren, zodat het lijkt alsof er een schok door je lichaam gaat. Wanneer je je bewegingen afstemt op het ritme van de muziek ontstaat er een supergaaf effect.
In deze workshop leren de deelnemers de basis van popping. Ze zullen ontdekken dat het qua lichaamsaansturing en muzikaliteit heel uitdagend is om te doen. Na de workshop hebben ze niet alleen kennis gemaakt met een unieke dansstijl, maar zijn ze ook ook een geweldige ervaring rijker.

RAP

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: alle leeftijden

Ooit geprobeerd om te rappen? Dat lijkt gemakkelijker dan het is. Goed rappen is een kunst die om basiskennis vraagt. Wat wil je overbrengen? Hoe steek je het in elkaar? Deze workshop geeft je de opstap om rapper te worden. Of je dat nu professioneel wil gaan doen of gewoon op feestjes. Je weet waar het om draait en hoe het moet. Daarna is het gewoon een kwestie van doen en blijven doen. Voel je het ritme al opkomen? Neem je vrienden en vriendinnen of collega’s mee en kom rappen! Waarover? (Ondeugende) thema’s genoeg toch…..?

De deelnemers leren in deze workshop een rap (Rhythm And Poem) voor te dragen. En dat betekent: je gevoel uiten, een verhaal vertellen en je gevoel delen met het publiek. Dáár draait het om bij het rappen, één van de hoofdelementen van de hiphopcultuur.
De workshop begint met een beetje theorie. Daarna leren de deelnemers wat er allemaal komt kijken bij het maken van een rap. De docent zal daarbij ook zijn eigen rapkwaliteiten tonen. Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met een eigen rap over een zelfgekozen onderwerp. Aan het eind van de workshop kunnen ze die rap voordragen. Hét moment om hun verworven kwaliteit te showen!

Vogue & Waacking

Duur: v.a. 1 uur – Max. deelnemers: 20 – Leeftijd: v.a. 12 jaar

Misschien kun je best goed dansen, maar mag het een onsje vrouwelijker. En vooral met meer lef. Zou je dat willen, dansen zoals Madonna in haar videoclips? In deze workshop laat je dat gebeuren! Je leert dezelfde stijlen die zij perfect beheerst. En dat is meer dan alleen techniek. Je leert ook iets uitstralen, iets vrouwelijks, iets brutaals, kom maar op, hier ben ik. Echt gaaf om dat samen met vriendinnen of collega’s te doen. Laat het maar zien op het eerstvolgende feest!

Dit is een dansworkshop. Vogue en Waacking zijn dansstijlen waarbij vrouwelijke bewegingen centraal staan. Daarom zijn het vaak meisjes en vrouwen die voor deze workshop kiezen. De poses zijn hoofdzakelijk gebaseerd op die van de modellen op de cover van het tijdschrift Vogue. Vandaar ook de naam. ‘Waacking’ is een dansstijl die is afgeleid van jazz dance en locking. In de workshop krijgen de deelnemers al oefenend de beide dansvormen uitgelegd. Zo leren ze op een vrouwelijke manier te dansen en zelfvertrouwen uit te stralen.

Contactformulier (workshops)

Adres(Vereist)